Marianum en Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek starten ‘Ontdek je toekomst!’

OOST GELRE - Scholengemeenschap Marianum is samen met Rabobank Noord- en Oost- Achterhoek medio februari 2021 gestart met het project ‘Ontdek je toekomst!’. Het project is opgezet om (eindexamen)leerlingen havo/vwo van Marianum te ondersteunen bij het maken van hun studiekeuze. Het project loopt ook al in Twente.

Door zich aan te melden voor een of meerdere beroepen maken leerlingen kennis met het werkveld en komen ze in contact met professionals die hen helpen een beter beeld te geven van hun werkzaamheden. Dit kan zijn doormiddel van een (online) interview, een locatiebezoek of een dag meelopen. Zo kunnen leerlingen zich nog beter oriënteren om uiteindelijk een bewuste studiekeuze te maken.

Zowel Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek als Marianum merken dat leerlingen het best lastig vinden om een studie te kiezen die bij hen past. Mandy Stokkers, decaan Marianum, vertelt enthousiast: "Leerlingen vinden het lastig om zich iets voor te stellen bij de toekomst en al helemaal van toekomstige werkgevers. Door ze de mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier in contact te komen met professionals in het werkveld, kunnen ze hopelijk een bewustere keuze maken."

René Domhof, accountmanager MKB Rabobank, vult aan en zegt: "Bij Rabobank hebben we een groot netwerk waarmee leerlingen van Marianum kennis kunnen maken met de arbeidsmarkt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een dagje meelopen in de operatiekamer of in een grote productieomgeving. Voor iedereen is er wel een mogelijkheid."

Leerlingen uit 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo die meer willen weten of interesse hebben, kunnen zich inschrijven voor een afspraak via de website van de Rabobank. De intentie is om het project, bij gebleken succes, uit te breiden naar meer scholen in de regio.