Chantal Oortgiese bij een display van Lancôme. Foto: Annekée Cuppers
Chantal Oortgiese bij een display van Lancôme. Foto: Annekée Cuppers

Chantal Oortgiese opent luxe DA+mooi winkel in hartje Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Met veel passie en enthousiasme opent Chantal Oortgiese, eigenaresse van DA+Mooi in Winterswijk, dinsdag 30 maart in Lichtenvoorde haar tweede winkel. In het voormalige pand van drogisterij De Gaper aan de Nieuwmarkt komt een luxe DA+Mooi drogisterij & parfumerie met naast het reguliere DA-assortiment uitgebreide cosmetica- en verzorgingslijnen van bekende topmerken.

Door Annekée Cuppers

Chantal komt uit een echte Winterwijkse ondernemersfamilie; opa en oma startten in hun tijd met de winkel die nu nog bekend staat als Hobbyhuis Heinen, ouders Wim en Anja Oortgiese begonnen in 1972 met een drogisterijzaak aan de Ratumsestraat 45 in Winterswijk. Hoewel Chantal er heilig van overtuigd was dat het ondernemerschap niet aan haar niet besteed was (na een studie communicatiewetenschappen werkte ze een aantal jaren voor een grote multinational), werd ze uiteindelijk toch zelfstandig ondernemer. “Als je opgroeit in een ondernemersfamilie leer je van dichtbij hoeveel plezier en voldoening het geeft om je eigen ideeën uit te kunnen voeren. Dat miste ik in mijn baan en zodoende heb ik er toch voor gekozen de zaak van mijn ouders over te nemen.”

Op de achtergrond zijn Chantal’s ouders altijd een belangrijke rol blijven spelen. “Hoewel ze inmiddels al zeventig zijn, hebben ook mijn ouders eigenlijk geen andere hobby dan de winkel.”, vertelt Chantal gekscherend, “Vooral mijn moeder is een echt winkelmens. Zij helpt mij veel met de inkoop terwijl mijn vader meer de technische dingetjes regelt. Ze zijn enorm betrokken bij het wel en wee van de zaak. Zij hebben mij ook gestimuleerd om de zaak van Johan en Maria over te nemen, fijne mensen die we al zolang kennen en vertrouwen.”

Luxe topmerken
In de nieuwe zaak op de Nieuwmarkt komen straks naast de bekende gezichten van Monique en Annette, ook een aantal nieuwe dames te werken. “Behalve dat ik natuurlijk ook zelf regelmatig op de winkelvloer zal zijn, zullen Janne, Evelyn, Eline en Petra het team in Lichtenvoorde aanvullen. Deze dames hebben veel ervaring in het drogistrij- en parfumerievak. Je kunt bij hen dan ook prima terecht voor een goed advies en feestelijk ingepakte cadeaus. En waar we samen veel plezier aan beleven is het bedenken van leuke regionale acties buiten de tweewekelijkse DA+Mooi folder om waarbij we natuurlijk ook actief zijn op de sociale mediakanalen.”

Naast een uitgebreid assortiment aan drogisterij-artikelen en gezondheidsproducten kunnen klanten bij DA+Mooi ook terecht voor cosmetica- en verzorgingsproducten van de topmerken Collistar, Clarins, Lancôme, Biotherm en Clinique. “In de winkel in Winterswijk hebben we nog 6 extra cosmeticamerken, zoals bijvoorbeeld Chanel en Dior in ons assortiment. Producten die niet standaard in Lichtenvoorde in het assortiment zitten maar die we wel in Winterswijk voeren, kunnen we direct leveren. Zo krijgt Lichtenvoorde er eigenlijk twee nieuwe winkels bij.”

Voor nu is het nog even klussen geblazen voor Chantal en haar team maar vanaf volgende week dinsdag hopen zij u te mogen begroeten in de nieuwe zaak. “We hebben er zolang naar uitgekeken, het mag nu wel gebeuren. We hebben er in ieder geval enorm veel zin in!”, zo laat Chantal weten.

Speciale openingsacties
Van dinsdag 30 maart om 9.00uur tot en met zaterdag 3 april zijn er speciale acties om de nieuwe winkel feestelijk te openen. Zo geldt er gedurende de actieweek een korting van 21 procent op het gehele assortiment* en krijgen de eerste honderd klanten een goedgevulde goodiebag bij besteding vanaf 25 euro. Daarnaast is er 5 dagen lang iedere dag een specialist aanwezig van een merk die informeert over vitamines, make-up, geuren en huidverzorging. Zie ook de advertentie elders in deze krant.

* zie actievoorwaarden in de winkel.

Het team van DA+Mooi Lichtenvoorde met rechtsonder Chantal Oortgiese