D66 stemt in met planstudie locatie Eschpark en ontwikkeling BMX-baan voor Fietscrossclub Lichtenvoorde

Tijdens de afgelopen raadsvergadering van 9 en 10 maart was het belangrijkste onderwerp de planstudie locatie Eschpark en ontwikkeling BMX- baan voor Fietscrossclub Lichtenvoorde. De fractie van D66 heeft met het voorstel ingestemd omdat wij na uitgebreide studie van onze eigen fractie, maar ook door het onderzoek van het college, deze locatie voor de BMX-baan op het Eschpark er uit kwam als beste locatie in Lichtenvoorde. Wij denken dat ondanks de bezwaren van sommige buurtbewoners de keus voor de baan op deze locatie een goede is. Uiteraard zullen als wij als fractie, erop toezien dat tijdens de verdere uitwerking van de plannen, de buurt, maar ook het zwembad nauw betrokken zal worden bij de verdere uitwerking van die plannen. De D66-fractie wil daarom ook graag contact blijven met de betrokken buurtbewoners en het bestuur van het zwembad.

Over het zeer uitgebreide rapport 'Voor de toekomst: jeugdzorg in Aalten, Oost Gelre en Winterswijk' waren wij als fractie zeer te spreken. Aan de 39 aanbevelingen en adviezen uit het rapport die aan de drie colleges werden meegegeven om hiermee aan de slag te gaan hechten wij veel waarde.

D66 heeft een motie ingediend om vroegtijdig met het college te overleggen over de prestatieafspraken met de wooncorporaties. Het is belangrijk dat de gemeenteraad vooraf de kans krijgt om het college de wensen van de raad mee te geven welke zaken wij in ieder geval opgenomen willen hebben in de prestatieafspraken.

De motie van de PvdA om ons als gemeenteraad uit te spreken tegen het voornemen van de Duitse overheid om te onderzoeken naar de mogelijkheid van ondergrondse opslag van kernafval hebben wij volmondig ondersteund.

De motie over mestvergisters buitengebied hebben wij ook gesteund omdat wij tegen niet grondgebonden realisatie zijn van een industriële vorm van mestverwerking.

Wij hebben een weekje gewacht met het informeren over onze bijdrage aan de raadsvergadering van 9 en 10 maart om ook nog de uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen mee te kunnen nemen. Onze fractie is zoals verwacht zeer blij met de goede uitslag voor D66 bij de Tweede Kamer-verkiezingen. Voor D66 Oost Gelre is het nu belangrijk om de op ons uitgebrachte stemmen van ruim 2600 kiezers in Oost Gelre het komende jaar vast te houden. Omgerekend is dit ongeveer 13,6 % van de totaal uitgebrachte stemmen. Dit komt overeen met twee en een halve zetel in de raad van Oost Gelre. Daarom start onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vanaf nu.

Heel belangrijk is dat wij het komende jaar goed zichtbaar blijven en daarbij met vooral met de nieuwe kandidaat-gemeenteraadsleden ons zullen profileren. Daarnaast verwachten wij dat de komende tijd veel nieuwe leden die zich zullen aanmelden om ons te ondersteunen in ons politieke werk. Deze nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom.


Namens de D66-fractie Oost Gelre

Jerry van der Meulen 06 – 40 60 61 71 r.vandermeulen@oostgelre.nl

Linda van der Berg 06 – 20 66 35 04

Jarno Hilge 06 – 22 60 06 24

Leon Wiegerinck 06 – 53 42 44 39