Een illustratie uit het boekje dat hoort bij de kabouterroute. Foto: PR

Een illustratie uit het boekje dat hoort bij de kabouterroute. Foto: PR

‘Voor onze doelgroep is het heel leuk om deze route te onderhouden'

Vervolg van de voorpagina

Joske zocht voor de route in Lichtenvoorde een partij die het onderhoud op zich wilde nemen en dacht meteen aan Het Blok. "De komende tijd gaan zij de route nalopen en van nieuwe deurtjes voorzien. Vanaf 1 april is de route dan weer beschikbaar voor de kinderen, maar ook voor volwassenen die het kind in zichzelf behouden hebben of willen ontdekken." Joske heeft boekjes en deurtjes van Lichtenvoorde ‘gedoneerd’ aan Het Blok en is blij dat zij de kabouterroute willen adopteren "Dan kunnen zij samen met hun medewerkers het onderhoudsplezier op zich nemen,” legt Joske uit.

"Na overleg met de VVV in Lichtenvoorde, kwamen we tot deze mooie samenwerking. De VVV is ook blij dat Het Blok deze taak op zich neemt en omdat ze in hetzelfde pand zitten, kunnen ze toch een klein kabouteroogje in het zeil houden. Het is goed dat de route weer gelopen wordt en dat mensen die zich hebben ingezet voor een mooi Lichtenvoorde weer even kort geëerd worden. Want daar was de route voor bedoeld, om mensen en initiatieven in het zonnetje te zetten met een deurtje en verhaaltje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Manus, die er nu helaas meer niet meer is. Of aan Herman en Marian ter Haar en Stichting Chica.” Marloes van den Berg en Cindy klein Ikink, eigenaren van Het Blok, vullen aan: “Voor onze doelgroep is het heel leuk om de route te onderhouden. We gaan er een paar mensen voor aanwijzen. Al deurtjes reparerend en route lopend ontstaan er vast weer creatieve ideeën voor Het Blok. Zeker in deze rare tijd is het fijn dat onze medewerkers wat zinvols te doen hebben en dat ze zich nuttig voelen. Thuis zitten is niks voor hun.”

Iedereen mag mee doen
Joske: ”Ik ben blij dat mijn werk doorloopt en ik denk nu aan andere ondernemers die het moeilijk hebben. Wat kan ik voor ze doen? Ik dacht gelijk aan Het Blok, omdat ik dat waar ze voor staan een warm hart toedraag. Ik voel mij verbonden met de organisatie, want zij maken zich hard voor de mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van een fijne plek in de maatschappij. Vanuit mijn werk, maar ook persoonlijk, vind ik dat iedereen mee mag doen in de maatschappij. Over het maken van de deurtjes heb ik goed nagedacht. Deze worden tegenwoordig door WorkMate Company gemaakt. Zij zagen ze uit hout, ik verf en versier ze vervolgens zelf. Daarna lakt mijn vader ze af. Zo helpen we elkaar voort.”

Fantasie
"Wij zijn trots en blij dat Joske aan ons gedacht heeft. Samenwerkingen van dit soort hebben wij graag. Hoe breder je initiatieven draagt, hoe meer er van de grond komt. Mensen houden zeker in deze tijd van wandelen en de kabouterroute is een leuke manier om dat ook met kinderen te doen. Ze gaan dan enthousiast op zoek naar deurtjes en kunnen hun fantasie daarbij de vrije loop laten. We gaan er ook arrangementen omheen verzinnen. Houd daarvoor onze socials in de gaten!”, besluiten Cindy en Marloes het verhaal.


Facebook: hetbloklichtenvoorde

Instagram: @het_blok_lichtenvoorde