De cover van het magazine. Beeld: DeSchepperenCo.nl

De cover van het magazine. Beeld: DeSchepperenCo.nl

'Vertel, omdat verhalen blijven boeien'

REGIO - Vertel, is de titel van het magazine dat u vandaag op de deurmat of in de brievenbus vindt. Een uitgave van Van Eldik Uitvaartzorg. “In Vertel, - ja, met een komma – geven we de ruimte aan verhalen”, vertelt Petra van Eldik. “Omdat verhalen van mensen blijven boeien. Dat inspireerde ons om verhalen de ruimte te bieden in de vorm van ons magazine Vertel, met verhalen van mensen uit de regio.”

“Verhalen vertellen is van alle tijden. Dat is in ons uitvaartvak ook zo. Dan begint iemand met ‘Weet je nog?’. Voor je het weet wordt het vaak overbekende verhaal weer met smaak vertelt. Zo geven we van generatie op generatie wijsheden door. We halen ons hart op aan ontroerende verhalen. We staan stil bij verdriet dat we met ons meedragen of vinden even een heerlijke uitweg in een ongeremde schaterlach om de leukste anekdotes”, aldus Petra.

Opbeurend en ontroerend
“Kortom, we ontmoeten in ons werk veel mooie mensen die boeiende, opbeurende en ontroerende verhalen vertellen. Het idee ontstond om daar iets mee te doen. Het was een heel avontuur om deze eerste ‘Vertel,’ vorm en inhoud te geven. We hopen dat de verhalen in deze bijzondere tijd, waarin corona ons allemaal raakt, inspireren en uw hart verwarmen. Wat ons betreft smaakt het naar meer”, besluit Petra. Eén keer per jaar, als de lente komt, vindt u het op de deurmat of in de brievenbus.