Koksmes snijdt aan twee kanten

OOST GELRE - Er zijn veel, vaak oudere mensen die eenzaam zijn. Deze eenzaamheid wordt er in coronatijd niet minder op en juist in deze tijd is er behoefte aan gezelschap en gezelligheid. Daarnaast worden horecabedrijven door de coronamaatregelen zwaar getroffen. Met grote smart wacht deze sector op het moment dat er weer wat mogelijk is. Zij kunnen klandizie goed gebruiken.

Om nu beide groepen te steunen is het volgende initiatief opgepakt door een aantal ondernemers uit Oost-Gelre. Er worden door diverse restaurants gezellige dinertjes voorbereid voor eenzame ouderen. Dit wordt gefinancierd uit het ondernemers potje. Er hebben zich een tiental restaurants opgegeven die graag aan deze actie deelnemen. De coördinatie van de deelnemende ouderen ligt in handen van de diverse inloophuizen en de KBO uit Oost-Gelre. Dat mensen weer zin hebben elkaar te treffen in een gezellige omgeving in een van de restaurants in Oost Gelre blijkt uit de overweldigende eerste opgave. Ruim 400 ouderen hebben zich reeds aangemeld.

Iedereen staat te popelen dit initiatief uit te rollen. Zodra de corona maatregelen het toestaan zullen de uitnodigingen verstuurd worden.