Actievoerders tegen de lockdown in het centrum van Lichtenvoorde. Foto: PR
Actievoerders tegen de lockdown in het centrum van Lichtenvoorde. Foto: PR

Actie tegen de lockdown en coronamaatregelen in de Keistad

LICHTENVOORDE - Een groep bezorgde burgers uit Oost Gelre voerde afgelopen zaterdag actie tegen de lockdown en de coronamaatregelen in het centrum van Lichtenvoorde. De actie komt voort uit een landelijke spandoekactie die voorafgaand aan de verkiezingen werd gehouden.

Sommige voorbijgangers negeren de actie maar er zijn ook verschillende mensen die goedkeurend knikken of in gesprek gaan met de actievoerders. Een enkeling loopt hoofdschuddend voorbij. Een van de organisatoren, zelf woonachtig in Lichtenvoorde, vertelt: "Dit was voor het eerst dat wij een actie hielden in Lichtenvoorde, dus we waren best wel benieuwd hoe het publiek zou reageren. De facebookgroep 'Achterhoek voor Vrijheid' is de afgelopen dagen flink gegroeid. Dat sterkt ons in ons streven om de lockdown en de disproportionele maatregelen zo snel mogelijk van tafel te krijgen. Ze richten veel geestelijke en financiƫle schade aan, mensen vereenzamen, bedrijven gaan failliet en ondernemers raken in de schulden. Ondertussen rijzen de overheidsuitgaven de pan uit en al dat geld moet ook een keer terug komen. De lockdown moet stoppen om verdere maatschappelijke en economische schade te voorkomen. Ook willen we gelijkgestemden in het dorp laten zien dat er ook in Oost Gelre mensen zijn die het niet eens zijn met de lockdown en dat zij daarin niet alleen staan. Daarom staan wij hier, zodat zij zich kunnen aansluiten."

Rond het middaguur bij het scheiden van de markt, werden de spandoeken weer ingepakt en werd de demonstratie beƫindigd. De actiegroep heeft aangegeven in de nabije toekomst meer acties in Oost Gelre op touw te gaan zetten.


Facebook: Achterhoek voor Vrijheid