Tijdens het open huis lieten de kinderen die balletles hebben zien wat ze al kunnen. Foto: PR
Tijdens het open huis lieten de kinderen die balletles hebben zien wat ze al kunnen. Foto: PR

Kindermuziekweek online bij Boogie Woogie

WINTERSWIJK - Van 9 tot en met 18 april wordt in Nederland de kindermuziekweek gehouden, meer dan een week vol muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Normaal gesproken betekent dit live muziek op diverse podia. Dat dit nu niet mogelijk is weet iedereen. Daarom houdt Boogie Woogie Cultuurcentrum een online leerlingenconcert. Op dit moment zijn leerlingen druk doende met het opnemen van filmpjes met solo's, eventueel met begeleidingstrack of waarbij familieleden of vrienden meespelen.
De optredens zijn vanaf 9 april te zien en te horen via www.boogiewoogie.nl en Facebook: BoogieWoogieKunstenCultuur. Via de website kan ook ingelogd worden op het YouTube kanaal van Boogie Woogie. Daarnaast wordt er voor de groepen 4 en 5 van de basisscholen een muzikaal verhaal of hoorspel opgenomen met muzikale begeleiding door docenten.
Natuurlijk gebeurt er binnenkort nog meer bij Boogie Woogie. Er wordt gewerkt aan een structureel aanbod muziekonderwijs voor beginners onder de naam 'StartersSpektakel'. Op deze manier wil Boogie Woogie meer kinderen stimuleren om een instrument te gaan bespelen, te zingen of te dansen; dat begint in mei. Ook is er dan de jubileumkrant '60 jaar Boogie Woogie' en het Open Huis in september.

Tijdens het open huis kon iedereen kennis maken met de instrumenten. Foto: PR