Virtuele estafette voor beginnende en gevorderde hardlopers

DOETINCHEM - De inschrijving voor de virtuele BAX 5x5 estafetteloop, een virtuele wedstrijd voor beginnende en gevorderde hardlopers is geopend.

Ook dit jaar gaat de fysieke BAX 5x5 estafetteloop op en rondom de atletiekbaan van Argo niet door vanwege de coronasituatie. Voor het tweede jaar op rij organiseert Argo een virtuele variant. Deze wordt gehouden in het weekend van 8 en 9 mei. De organisatie verwacht hiervoor veel belangstelling vanuit de hele regio, vooral ook van mensen die juist vanwege corona zijn begonnen met hardlopen en wellicht zelfs via bedrijven die hun personeel willen stimuleren een gezondere levensstijl aan te nemen. Op die manier hebben twee bedrijven al diverse teams ingeschreven en één van deze bedrijven met internationale vestigingen maakt er zelfs een intern evenement van.

Het is de bedoeling dat teams van vijf lopers worden gevormd. De captain meldt het team vervolgens voor 1 mei aan via www.argoatletiek.nl. In het weekend van 8 en 9 mei lopen de teamleden individueel hun eigen 5 kilometer waar en wanneer ze willen; volledig corona-proof dus. Deelnemers sturen meteen na hun loop bewijsmateriaal van de gelopen afstand en de tijd in minuten en seconden door aan hun team-captain, die dit vervolgens up-load via een link in een nog te ontvangen mail. De organisatie maakt hiervan een team-klassement in de volgende categorieën: dames, heren en mixed. Een mooie manier om sportief gezamenlijk een prestatie neer te zetten, waarbij voor vele teams meedoen op zich al winst is.