Hij heeft 'ja' gezegd! Een gelukkige Anita van der Kruk en Nico Kralt. Foto: eigen foto
Hij heeft 'ja' gezegd! Een gelukkige Anita van der Kruk en Nico Kralt. Foto: eigen foto

Trip down Memory Lane mondt uit in huwelijksaanzoek

Spoiler: hij heeft 'ja' gezegd!

MARIËNVELDE - In de Elna van 31 maart 2021 verscheen een oproep voor Nico Kralt met de tekst: Dit is een oproep voor Nico Kralt. Op vrijdag 2 april om 10.00 uur ontvang je een envelop. Dit is de start van ‘A trip down Memory Lane’ - Wordt vervolgd. De oproep werd gedaan door zijn vriendin Anita van der Kruk die Nico hiermee 'in de val lokte' om hem op originele wijze een huwelijksaanzoek te doen. Dit is hun verhaal.

Woensdagmiddag. Dochter Jennifer haalt de Elna uit de brievenbus en vol spanning slaan Anita en Jennifer de krant open. En ja hoor, daar pronkt de oproep voor Nico. Op de tweede pagina! Nu wachten totdat hij thuis komt van zijn werk. Met de borden van het avondeten op tafel, en de Elna strategisch op zijn bord, schuift Nico aan.

Nico bladert altijd wel even door de krant om vervolgens te beginnen aan het avondmaal. Maar wat doet hij nu? Nico legt de krant opzij, zonder er in te kijken. Maar geen paniek, denkt Anita. Na het eten wordt er afgeruimd en dan komt de Elna altijd weer op tafel en stort het gezin zich op de puzzels. Maar zoals dit soort dingen soms gaan, gaat ook dit plan in rook op. Nico staat na het eten op en gaat wat anders doen. De kinderen en Anita blijven verbijsterd aan tafel zitten. Er worden nog wat pogingen gedaan om Nico weer terug bij de tafel te krijgen. "Nico, wij komen er niet uit met de puzzel, wil je even helpen?" Maar helaas tevergeefs.

Nadat Nico alle
cijfers en
letters in de
juiste volgorde
heeft gezet,
komt ie
erachter dat hij
al die tijd
onderweg is
geweest naar
Haaksbergen


Zoon Damiën werkt tijdelijk samen met Nico bij hetzelfde bedrijf. Ze carpoolen en zo ook die donderdag. Damiën wijst Nico erop dat hij in de Elna staat. En Anita heeft de buurvrouwenapp ingeschakeld, zodat de buurmannen Nico via de app even wakker schudden. Hé hé, hij weet het.

Vrijdagochtend is Anita alweer vroeg op pad. Er moeten nog wat dingen voorbereid worden voor de 'Trip down Memory Lane'. Want zoals gezegd, gaan er vaak met dit soort verrassingen ook wel dingen mis. Anita had bedacht om de camper deze dag te gebruiken, zodat ze ook bij slecht weer op de eindbestemming samen konden lunchen. Nico daarentegen had bedacht dat de camper op 1 april (zonder grap) weggebracht kon worden voor de keuring op 2 april. Dus Anita regelde met de garage dat zij de camper de volgende dag weer op kon halen om vervolgens naar de eindbestemming te gaan.

Dan is het vrijdag en Nico krijgt om 10.00 uur een envelop met de volgende inhoud: ‘Bij wie je bent geboren, daar begint vandaag jouw trip. En misschien vind je daar ook nog wel wat anders dan alleen je krib.’ Onder aan het briefje staat ook nog ‘o 6’. Nico weet meteen wat er bedoeld wordt en rijdt naar zijn ouders in Ulft. Daar ontvangt hij de volgende aanwijzing en ook weer onderaan wat cijfers en letters. Er is nog geen touw aan vast te knopen. Hij rijdt van Ulft naar Zeddam, het eerste woonadres van hem en Anita, vervolgens naar zijn zus en zwager in Zutphen, langs camping het Eibernest waar de eerste gezamenlijke vakantie werd gevierd en komt uiteindelijk uit in Eibergen waar hij Anita heeft leren kennen in 2016. Nadat hij alle onderweg verzamelde cijfers en letters in de juiste volgorde heeft weten te zetten, komt hij erachter dat hij al die tijd onderweg is naar Haaksbergen. Daar bij de watermolen dronk hij zijn eerste kop koffie met Anita.

Vol spanning
wacht Anita
in de camper
met de ringen
op Nico


Vandaag staat er niet alleen koffie op de planning van Anita. Vol spanning wacht zij in de camper op Nico. Voorzien van een gedicht en een doosje want Anita heeft een belangrijke missie vandaag. Op deze dag kennen Nico en Anita elkaar precies 5 jaar. Het vervolg van dit verhaal laat zich raden. Anita heeft het gedicht voorgedragen aan Nico en bij de laatste zin heeft zij Nico ten huwelijk gevraagd. Weken van plannen en voorbereiden zoals Nico's ouders om zijn hand vragen (als je het anders dan anders doet, dan maar helemaal) mondden na alle spanning en de zegening van Nico's ouders uit in een volmondig 'ja'.

De aanstaande bruid en bruidegom kunnen hun geluk niet op en zijn nu samen op zoek naar een mooie passende trouwdatum.