Roemaat Transport is een van de deelnemende partijen aan het demoproject. Foto: GinoPress/archief Achterhoekk Nieuws

Roemaat Transport is een van de deelnemende partijen aan het demoproject. Foto: GinoPress/archief Achterhoekk Nieuws

Start demoproject Batterij-elektrisch vrachtwagen in Logistics Valley Liemers Achterhoek

REGIO - Logistics Valley Liemers Achterhoek en Rensa Familiy Company hebben de handen ineen geslagen. Zij hebben vorm gegeven aan het project ZE Trucks door een consortium te formeren van ondernemers in de regio die de stap naar duurzamer transport, nú willen zetten. Basis van het project is een batterij-elektrische vrachtwagen van Renault Nederland.

Het consortium ZE Trucks bestaat uit acht ondernemers uit Liemers en Achterhoek. De ondernemers houden zich actief bezig met de energietransitie en zetten in op hetgeen nu beschikbaar is voor de markt. Zij willen dit niet alleen doen, maar met collega-ondernemers om kennis en ervaring te delen. Logistics Valley heeft de vraag van deze ondernemers opgepakt en hun krachten gebundeld. De deelnemende partijen zijn: Comans Transportbedrijf Arnhem, Rabelink Logistics Wehl/Zevenaar, Rensa Family Company Didam/Doetinchem, ddstrucking Westervoort, JCL-Logistics Benelux ’s Heerenberg, A. Roemaat Transport Lichtenvoorde, Schotpoort Connect Eerbeek en Visser Duiven.

Uitgangspunt van dit demoproject is een door Renault geproduceerde batterij-elektrische vrachtwagen. Een eerste demowagen is al bij Rensa ingezet als demotruck. De opgedane kennis en ervaring is gedeeld, en aangevuld met wensen vanuit het consortium. Renault werkt nu aan een tweede demowagen die is opgebouwd aan de hand van de gewenste specificaties. Deze wagen komt zomer 2021 beschikbaar voor het consortium. De deelnemende bedrijven gaan de vrachtwagen inzetten in de dagelijkse operatie. De opgedane kennis, ervaring en impact op de eigen organisatie, wordt met elkaar en met fabrikant Renault gedeeld.

Over Logistics Valley Liemers Achterhoek
Logistics Valley verbindt ondernemers, overheid en kenniscentra voor een krachtig, duurzaam en innovatief logistiek Gelderland. Zij ondersteunen ondernemers op terreinen waar zij expertise voor nodig hebben of waar meerdere partijen voor nodig zijn, en stimuleren hen om met elkaar vraagstukken op te pakken.