Foto: PR Comité Orange Lichtenvoorde
Foto: PR Comité Orange Lichtenvoorde

Feest met elkaar op het trottoir

LICHTENVOORDE - Geen volle terrassen, vette dj-optredens of uitpuilende kroegen dit jaar tijdens de jaarlijkse Koningsdag. Net als vorig jaar gooien de coronamaatregelen roet in het eten. Toch heeft het Comité Orange Lichtenvoorde (COL) de afgelopen periode niet stilgezeten. Behalve dat traditiegetrouw het dorp rond de Koningsdag mooi versierd zal worden, roept het comité de bevolking van Lichtenvoorde op om toch gezamenlijk Koningsdag te vieren. Helaas niet allemaal samen op de Markt maar wel met iedereen in zijn eigen voortuin. Een aangepaste uitzending van GelreFM gaat daarbij helpen, net als de speciale Koningsdag Lichtenvoorde Feestbox die men kan aanschaffen.

Martijn van Beckhoven, voorzitter van het COL, vertelt: "Op dinsdag 27 april verzorgt GelreFM tussen 15.00 en 18.00 uur een speciale live-uitzending waarbij de luisteraar zich op een waar koningsdagfeestje waant. Er zijn live-optredens, een dj en natuurlijk is er om 16:00 aandacht voor het nationaal borrelmoment."

Koningsdag Lichtenvoorde Feestbox
Ter verdere verhoging van de feestvreugde hebben de leden van het COL een zogenaamde feestbox samengesteld. "In deze box vind je spullen om jezelf en je huis feestelijk aan te kleden en echte oud Hollandsche spelletjes als zaklopen en koekhappen te kunnen spelen. Daarnaast vind je in de box een paar biertjes, wijn, nootjes, popcorn, ranja en snoep. Alles om er een gezellige dag van te maken.

GelreFM
verzorgt
uitzending
met
live-optredens
en dj


Voor de toast om 16:00 zijn er uiteraard een aantal Kroonjuweeltjes bijgevoegd. Ook zit er in iedere box een lot waarmee je kans maakt op een horecawaardebon of muntjes voor Koningsdag 2022", vertelt Martijn. "De boxen zijn afgestemd op een 4-persoons huishouden en kosten 25 euro. De eerste 200 boxen gaan we zelf afleveren in Lichtenvoorde. Om de gezelligheid te vergroten kun je natuurlijk ook met je hele straat een box kopen en bestel je 9 of meer boxen tegelijk dan krijg je er 1 gratis!" Alle latere bestellingen dan de eerste 200 kunnen op maandag 26 april van 13.00 tot 17.00 uur bij Het Blok, Markt 2 in Lichtenvoorde worden afgehaald. Bestellen kan via de website www.koningsdaglichtenvoorde.nl of met een appje naar 06-8454 3685.

Alhoewel het Comité Orange Lichtenvoorde natuurlijk ook liever een volle Markt en dito kroegen hadden gezien op Koningsdag denken ze met dit alternatief toch de inwoners van Lichtenvoorde het oranjegevoel te kunnen laten beleven. "We hopen dat er veel mensen meedoen en in hun voortuin een feestje gaan bouwen. Zo kunnen we met elkaar toch een beetje sfeer creëren en gaat Koningsdag niet onopgemerkt voorbij."