IEKC wil natuurlijk ingericht buitenterrein realiseren

IEKC wil natuurlijk ingericht buitenterrein
realiseren

Vervolg van de voorpagina

“Een groot deel van de post onvoorzien is onaangebroken gebleven. Nu rijst de vraag hoe om te gaan met het overgebleven budget uit de post onvoorzien (circa 260.000 euro). Er zijn wensen geuit vanuit de IEKC- stichting om de post onvoorzien in te zetten voor bepaalde doeleinden die een grote bijdrage leveren aan de realisatie van de onderwijsvisie. Het betreft kosten die normaliter onder de ‘eerste inrichting’ vallen”, legt wethouder Bonsen uit. “De wens van het IEKC is het realiseren van een natuurlijk ingericht buitenterrein in lijn met de onderwijsvisie en daarmee tevens het realiseren van een groot speelterrein voor de buurt. Verder het in gebruik nemen van een gymzaal waarvan de inrichting voldoet aan de normen van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding.”

Wijkversterkende functie
Afgelopen jaren zijn er veel gesprekken gevoerd tussen de speeltuinvereniging De Bleek, IEKC-stichting en gemeente om met elkaar te onderzoeken of samenwerking tussen onderwijs en de speeltuinvereniging mogelijk was. Dit heeft ertoe geleid dat de speeltuinvereniging en de IEKC-stichting de handen ineen hebben geslagen en gezamenlijk tot een ontwerp zijn gekomen voor de buitenruimte om Het Gele Park heen. “Hierdoor is er een win-win situatie ontstaan. In het nieuwe ontwerp zal geen scheiding meer zijn tussen het onderwijsdeel en het speeltuindeel. Hierdoor kunnen de kinderen van Het Gele Park in de toekomst op een veel groter en natuurlijk ingericht terrein spelen en buiten bewegingsonderwijs krijgen. Hiermee kan binnen met buiten in verbinding worden gebracht. Na schooltijd is het totale terrein beschikbaar voor de buitenschoolse opvang (BSO) en speeltuinvereniging. De speeltuin/plein zal hiermee een wijkversterkende functie krijgen.”

De speeltuin wordt dus voorzien van nieuwe speeltoestellen en wordt anders ingericht. Het gebruik is straks voorbehouden aan de leden van de speeltuinvereniging én aan de leerlingen van het IEKC. De verwachting is dat eind deze maand de sleuteloverdracht van het pand, Het gele Park, zal plaatsvinden.