Alternatieve datum Matthäus Passion Zieuwent

Alternatieve datum Matthäus Passion Zieuwent

ZIEUWENT - Traditiegetrouw wordt op veel plaatsen in Nederland de Matthäus Passion op Goede Vrijdag uitgevoerd. Zo ook sinds jaar en dag in de majestueuze St. Werenfriduskerk in Zieuwent. Dit jaar was dat vanwege de maatregelen rond corona niet mogelijk. De organisatie, Stichting Paaspop Klassiek, heeft nagedacht over een alternatief en een creatieve oplossing gevonden. Hierdoor is er de unieke kans om in 2021 de Matthäus Passion alsnog te beleven.

Het concert wordt verzet naar de zaterdag voor Allerzielen, 30 oktober 2021. Op Allerzielen gedenken wij de overledenen van het afgelopen jaar. De Matthäus Passion vormt in muzikale beleving een passende omlijsting van dit gedenken.

Dit concert met internationale solisten, barokorkest La Sorpresa, de koren Vocaal Ensemble Ex Arte en Concentus Cantzione vindt wederom plaats in de Sint Werenfriduskerk te Zieuwent onder leiding van dirigent Emile Engel. De kaartverkoop, via een link op de website www.paaspoopklassiek.nl, is gestart.

Het concert van Paaspop Klassiek vindt alleen plaats als dit mogelijk is in verband met de coronamaatregelen en dus veilig kan voor musici, publiek en vrijwilligers.

Voor meer info verwijzen wij u naar onze website: www.paaspopklassiek.nl