Mevrouw Anita Overkamp-Altink en echtgenoot. Foto: Marcel Houwer
Mevrouw Anita Overkamp-Altink en echtgenoot. Foto: Marcel Houwer Marcel Houwer

Mevrouw Anita Overkamp-Altink uit Groenlo, 59 jaar

1980 - heden Vrijwilliger H. Calixtus-H. Maria Moeder Gods
Mevrouw Anita Overkamp verricht voor de geloofsgemeenschap H. Calixtus en H. Maria Moeder Gods veel ondersteunende werkzaamheden. Ze is mede-organisator voor kinderwoorddiensten, zit in werkgroepen van catechese, dopen, H. Communie, H. Vormsel en is jaarlijks collectant van de kerkbalans. Beide genoemde geloofsgemeenschappen zijn opgegaan in de fusie van 7 parochies: de St. Paulusparochie.

2011- heden Secretaris locatieraad Sint Paulusparochie
Als secretaris is mevrouw Overkamp eerste aanspreekpunt voor mensen uit de gefuseerde geloofsgemeenschap. De locatieraad zorgt voor haar leden, de gebouwen, financiën en de dagelijkse organisatorische gang van zaken. Ze doet de ledenadministratie, drukt misboekjes, verzorgt de communicatie en de kerstattenties. Ze zit in de stuurgroep van de St. Paulusdag en het Jaar van de Barmhartigheid.

2015- heden Commissie Ontmoeting en Inspiratie
Voor een brede doelgroep, niet alleen parochianen, worden jaarlijks 10 themabijeenkomsten georganiseerd. De gekozen thema's hebben betrekking op verbinding tussen alle mensen, kerkelijk of niet, welk geloof men ook aanhangt. Mevrouw Overkamp is nauw betrokken bij het organiseren en verzorgt de PR.

1992 - 2008 Basisschool Deken van Dam en Ni’je Veste
Mevrouw Overkamp is als vrijwilligster erg betrokken bij activiteiten op school, zoals Sinterklaas, kerstviering, Pasen. Ze heeft ook bijgedragen aan het fusieproces van de Jozefschool en de Deken van Damschool tot Ni’je Veste. Vanuit school is zij de verbinding met werkgroepen van de St. Paulusparochie.

1996 - 2010 Zwemvereniging Groenlo (ZVG)
Mevrouw Overkamp is in deze periode bij de vereniging betrokken als tijdwaarnemer en heeft extra opleiding gevolgd voor het begeleiden van de zwemjeugd.

2016 - heden Stichting Ontmoet en Ontwikkel Oost Gelre
De Stichting heeft tot doel het creëren van een ontmoetingsplek voor nieuwkomers binnen Oost Gelre. Daar kunnen zij oefenen en kennismaken met de Nederlandse cultuur. Mevrouw Overkamp is een drijvende kracht in het organiseren en het op bestuurlijk niveau meedenken. Zij begeleidt nieuwkomers, maakt ze wegwijs en koppelt hen aan de juiste maatjes. Ook via het taalcafé heeft mevrouw Overkamp een voortrekkersrol. En ze is betrokken bij het jaarlijkse Eat-to-Meet.

2015 - heden Stichting de Weemhof Borculo
Stichting de Weemhof Borculo heeft tot doel het houden van cultureel educatieve projecten voor Berkelland en omgeving, van concerten tot exposities van gerenommeerde kunstenaars. Mevrouw Overkamp verzorgt de webcontent, PR en nieuwsbrieven. Ze werkt samen met de 4 grote regionale middelbare scholen bij het organiseren van de jaarlijkse Artbattle. Een stimulans voor startende kunstenaars.