Mevrouw Marika van Beek-Clement uit Lichtenvoorde, 72 jaar

2000-heden Vrijwillig Belastingadviseur, specialist Duits-Nederlands recht, via de KBO Lichtenvoorde
Mevrouw Van Beek ondersteunt oudere medemensen bij het invullen van belastingpapieren. Ze is gespecialiseerd in Duits-Nederlands belastingrecht. Veel mensen hebben vanuit de Achterhoek in Duitsland gewerkt/gewoond en krijgen met ingewikkelde regelgeving te maken. Ook heeft ze veel kennis van het Duitse pensioenstelsel.        

2000 – heden Verbinding Keistad notarissen en gemeente Oost Gelre
Mevrouw Van Beek begeleidt besprekingen met een notaris over bijvoorbeeld erfkwesties na overlijden partner, boedelscheiding in geval van echtscheiding. Zij helpt de notaris bij het organiseren van bijeenkomsten om ouderhulpen bij te praten over fiscale en juridische zaken. Mevrouw Van Beek is een gesprekspartner van de ouderenadviseur en het sociaal team van de gemeente Oost Gelre voor Wmo-zaken en gemeentelijke subsidies. Zo kan ze mensen maximaal bijstaan in hun financiële zaken.

2000- heden Maatschappelijk werk
Tijdens bezoek aan huis helpt mevrouw Van Beek, in overleg, eenzame mensen, door hen bijvoorbeeld te wijzen op en aan te melden bij de Zonnebloem, de bezoekersdienst van de KBO, of om deel te nemen aan de kerstbijeenkomst van Antoniushove.