Vorig jaar trakteerde Over De Top op een online optreden van Hot Stuff op Swite terrein. Foto: PR Over De Top

Vorig jaar trakteerde Over De Top op een online optreden van Hot Stuff op Swite terrein. Foto: PR Over De Top

Doe mee met het Mega Super Turbo Terrasspel!

LICHTENVOORDE - Dat het Over De Top Festival dit jaar helaas geen doorgang kan vinden is bij de meesten bekend. Voor het tweede jaar op rij gooien de coronamaatregelen roet in het eten bij het Lichtenvoordse festival. De organisatie gaat echter niet bij de pakken neerzitten en organiseert daarom, in samenwerking met de Lichtenvoorde horeca, het Mega Super Turbo Terrasspel in het centrum van Lichtenvoorde.

Met het Mega Super Turbo Terrasspel wil de organisatie van Over De Top het Pinksterweekend een extra feestelijk tintje geven. Wie op 23 of 24 mei (Pinksteren) een Lichtenvoords terras bezoekt, krijgt aan tafel de mogelijkheid om mee te doen én maakt daarmee kans op twee vrijkaarten voor Over De Top 2022. “Het terrasspel bestaat uit diverse onderdelen waarmee je samen een feestelijke middag op het terras kunt beleven. Het spel bevat een mini-quiz over het festival, een stempelkaart en het hilarische 'bier-op-een-rij' spel. Scoor je bier-op-een-rij, beantwoord je alle vragen van de quiz correct en verzamel je alle stempels? Dan maak je kans op twee vrijkaarten voor Over De Top 2022”, aldus Over De Top-organisator Nienke Penterman.

Lokale horeca supporten
Met het Mega Super Turbo Terrasspel wil de organisatie de kans aangrijpen om de lokale horeca te supporten. Nienke: “Vorig jaar hebben we tijdens het Over De Top-weekend een ‘Home Edition’ georganiseerd: iedereen kon een festivalkist bestellen om de Over De Top-beleving thuis te creëren met een muziekstream, drankjes, hapjes en leuke aankleding. Toen was alle horeca nog dicht, maar dit jaar zijn tijdens het Pinksterweekend de terrassen weer beperkt open. Daarom vonden we het belangrijk om de mensen hier naartoe te sturen.”

Deelnemende Horeca
Meedoen aan het terrasspel is helemaal gratis en iedereen kan meedoen. De spelkaarten liggen op zondag 23 en maandag 24 mei (Pinksterweekend) klaar op de terrassen van alle deelnemende horeca: Markt 5, Next Door, Drank- en Spijslokaal Markant, Het Blok, Tapperij Van Ooijen, Café De Kruup, ’t Doktertje, LEO Restaurant, Restaurant Kruidt, Beef ’n Bone, Café De Zaak, Café Zaal Hogenkamp, Café De Schatberg en Restaurant ’t Zwaantje.