Tjerk Spexgoor, Ramón Heijnst en Wout Gerritsen. Foto: PR

Tjerk Spexgoor, Ramón Heijnst en Wout Gerritsen. Foto: PR

'De Markt500' koop jouw kilometer en steun!

LICHTENVOORDE - In de hopelijk eindfase van de coronapandemie, gaat de Lichtenvoordse mountainbiker Tjerk Spexgoor zoals altijd voor Win-Win(-Win!), met een fysieke en psychologische uitdaging. Tjerk probeert elke kilometer van zijn 500 km lange fietstocht te verkopen voor €5 per kilometer. Zodoende hoopt hij geld op te halen om zo veel mogelijk koffie- & gebaksbonnen van Markt 5 te kopen. Het plan is om deze bonnen vervolgens te overhandigen aan de bewoners van verzorgingscentrum Antoniushove.

Op deze manier daagt Tjerk zichzelf uit op zaterdag 19 juni. Hiermee steunt hij op de eerste plaats de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Een nobel en sociaal streven! Daarnaast geeft hij een welkome extra stimulans aan Markt 5 na een zwaar coronajaar.

Markt 5 is vereerd en ondersteunt dit project uiteraard van harte. “We zullen dan ook alles van zijn voorbereiding en uiteindelijke te gekke rit volgen en delen op onze socials!”, zo laten de eigenaren weten die voor voor mooie cadeaubonnen en invulling daarvan zullen zorgdragen. “Zodat het écht een cadeautje voor de bewoners wordt, zodra de vaccinaties een feit zijn en coronaperiode eindelijk achter ons ligt.”

Om de steunactie in goede banen te leiden, is de website www.geef.nl/nl/actie/markt500 aangemaakt. Hier kan men in een veilige omgeving 'een kilometer kopen'. Uiterlijk begin juli zal het eindbedrag bekendgemaakt en overhandigd worden. Ook zal Team Markt 5 z’n eigen fitheid testen en uitdagen. Dit ten bate van de horeca-heropening en het naderende zomerseizoen. Tjerk fietst de Markt500 en er wordt in diezelfde week minstens 50 minuten intensief gesport door elk teamlid van Markt 5: '5-50-500!'. Zaterdag 19 juni wordt Tjerk omstreeks 20.00 uur verwacht met het marktplein als finishlijn. Alles zal online te volgen zijn: #Markt500 Volg, koop jouw kilometer en steun!