Genieten van een wandeling langs de waterpartijen en bloemenpracht van Kasteel De Wildenborch. Foto: PR

Genieten van een wandeling langs de waterpartijen en bloemenpracht van Kasteel De Wildenborch. Foto: PR

Tuinen De Wildenborch open met Pinksteren

WILDENBORCH - Tijdens het pinksterweekend op zondag 23 en maandag 24 mei kunnen tuinliefhebbers en wandelaars genieten van een wandeling langs de waterpartijen en bloemenpracht in de tuinen van Kasteel De Wildenborch, gelegen aan de Wildenborchseweg 20 tussen Lochem en Vorden.

Deze romantische tuinen, aangelegd in Engelse landschapsstijl, zijn slechts enkele dagen per jaar geopend. Met de grote waterpartijen, de borders in bloei, het strak gemaaide gras en de bomen in hun blad, liggen de tuinen er op hun mooist bij. Bezoekers treffen tijdens hun wandeling verscheidene tuinbeelden aan, zoals het 17e-eeuwse beeld van Daphne en Apollo, en monumentale bomen waaronder een twee eeuwen oude ‘Libanonceder’. Voor jonge kinderen is een kabouterroute uitgezet, met een leuke verrassing als afsluiter. In het Koetshuis wordt koffie, thee e.d. geschonken met lokale lekkernijen. Ook zijn er planten van het landgoed te koop.

Tweede pinksterdag valt samen met de ‘Dag van het Kasteel’, een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting waaraan ook De Wildenborch deelneemt. Het thema van dit jaar is water en daarover kan men hier meepraten. Als gevolg van verdroging door klimaatverandering had De Wildenborch de afgelopen drie jaar namelijk te kampen met meerdere droogvallende waterpartijen. Dankzij de uitvoering van project ‘herstel natte natuur op De Wildenborch’ zijn deze gelukkig inmiddels weer rijkelijk gevuld. Ook de Vrienden van De Wildenborch deden een duit in het zakje. Dankzij hun bijdrage kon de grote karpervijver ontdaan worden van de door de droogte ontstane begroeiing en ligt deze imposante waterpartij er als vanouds bij.

De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 6,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Alle inkomsten komen ten goede aan het tuinonderhoud. Parkeren is gratis en gebeurt op aanwijzing van de parkeerregelaars. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Betaling uitsluitend per pin/mobiel, bij voorkeur contactloos.

www.wildenborch.nl