Johan Teunis overhandigt cheque aan Manita van den Berg, links Jerry Wopereis. Foto: Dinès Quist

Johan Teunis overhandigt cheque aan Manita van den Berg, links Jerry Wopereis. Foto: Dinès Quist

Jumbo Bennink reikt cheque uit aan Voedselbank Oost-Achterhoek

OOST GELRE - Jumbo Bennink heeft maar liefst 4775,- euro gedoneerd aan Voedselbank Oost-Achterhoek. Dit bedrag is in de afgelopen weken ingezameld middels een doneeractie waarbij klanten aan de kassa één euro konden doneren. Jumbo heeft een extra bijdrage geleverd door het bedrag met 25 procent te verhogen.

Door Dinès Quist

Afgelopen maandag werd een symbolische cheque overhandigd aan Manita van den Berg, voedselmanager bij Voedselbank Oost-Achterhoek. “Ik had niet verwacht dat er zo’n groot bedrag opgehaald zou worden,” vertelt Manita. “Hier kunnen we onze cliënten heel blij mee maken. Het bedrag wordt namelijk omgezet in cadeaubonnen, waar de cliënten boodschappen voor kunnen doen.”

Massaal gedoneerd
Aan de landelijke doneeractie deden 450 Jumbowinkels mee. Een week lang konden klanten een euro doneren, Jumbo verhoogde elke euro met 25 cent. In Lichtenvoorde en Groenlo hebben de Jumboklanten massaal gehoor gegeven aan deze oproep. "Het is mooi om te merken dat de inwoners van Oost Gelre hun medebewoners, die het minder breed te besteden hebben, een warm hart toe dragen. We willen al onze klanten die hun steentje hebben bijgedragen, dan ook van harte bedanken voor hun donatie,” aldus Jerry Wopereis, bedrijfsleider Jumbo in Lichtenvoorde en Johan Teunis bedrijfsleider Jumbo in Groenlo.

Mensen nog beter helpen
De meer dan geslaagde doneeractie is niet het enige wat Jumbo Bennink te bieden heeft aan Voedselbank Oost-Achterhoek. Jumbo Bennink levert sinds kort ook producten aan de Voedselbank. “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Zo kunnen we de gezinnen nog beter helpen,” vertelt Manita. Hoewel de toestroom van cliënten niet toeneemt bij de Voedselbank in Oost-Achterhoek, blijft extra levering van producten nodig. “Er zijn zo veel producten nodig om elke week 344 pakketten te vullen met gezonde basisbehoeften. Met de fantastische cheque van Jumbo kunnen we hen net een beetje extra geven.”

Met de cheque in haar hand staat Manita te popelen om de vrijwilligers van de Voedselbank te laten zien hoeveel geld er op gehaald is. Maar ze moet nog even geduld hebben. Aanstaande vrijdag is de club weer bij elkaar en dan kan ze de cheque presenteren.