GLOG

GroenLinks gaat in Oost Gelre meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ze zijn onder andere voor meer biodiversiteit. Wie niet, zou ik zeggen? Of dat diverse zoden aan de dijk en in de berm gaat zetten? Ze zullen in elk geval eerst zorgen voor meer politieke diversiteit.

'Het linkse geluid moet sterker worden', laten de drie kartrekkers weten. Ik vraag me af of dat zo gaat lukken, er is een flinke kans dat er alleen maar versplintering op links komt, dat de vijver niet groter wordt, maar dat er er alleen maar meer mensen in dezelfde vijver gaan vissen. Hoewel, vissen vind ik niet echt passen bij links.

Misschien staan er wel meer landelijke partijen in de wachtkamer om in Oost Gelre mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Was er ook niet een lokale afdeling van de SP een aantal jaren geleden? Daar staat me iets van bij, inmiddels weggestopt in mijn linkerhersenhelft.
De linkerhersenhelft die onder andere analytisch vermogen en logica aanstuurt. Toevallig niet per se de sterkst ontwikkelde eigenschappen van sommige linkse partijen.

Maar het lijkt me een goede zaak dat er meer landelijke partijen in Oost Gelre mee gaan doen, we zijn tenslotte geen eiland, niet eens een schiereiland. Ik hoop niet dat álle landelijke partijen mee gaan doen, dan wordt het wel erg divers. Maar naast de SP zouden aan de rechterkant met name de FvD en de PVV mee kunnen gaan strijden. De Oost Gelrenaren die daar op stemden bij de recente Tweede Kamerverkiezingen, moeten ook gemeentelijk hun witte of bruine ei kwijt kunnen.

En dan de BBB, die bij die landelijke verkiezingen in Oost Gelre opvallend hoog scoorde, net als in vele andere gemeenten in 'ons' platteland: Caroline gaat vast, eventueel via haar bevriende Vragenderse broers, het ijzer smeden nu het zo heet is.

Maar dat is allemaal afwachten. Terug naar het nu: de GroenLinksers doen in Oost Gelre mee voor een geluid in de gemeenteraad. Ze werden gefeliciteerd door raadslid Paul Wallerbos van Onafhankelijke Lijst Wallerbosch (OLW). Of die liefde wederzijds is? GLOG (wen maar aan deze afkorting) meldt dat ze vindt dat er te veel lokale partijen zijn in Oost Gelre. Paul feliciteerde misschien wel de partij die hem op gaat eten, vegetarisch of niet.

We zullen het zien. Wat trouwens als OLW ondanks de nieuwe concurrentie op links, standhoudt of zelfs wint? Als OLW volgend jaar twee of meer zetels behaalt in de raad, misschien ook ten koste van Pauls politieke baarmoeder OOG. Blijft dan de naam OLW? Net zoals de Lijst Pim Fortuyn toen. Of wordt het een andere naam? Een bredere naam die wel het sterke merk in stand houdt, net zoiets als Gloria Estefan & the Miami Sound Machine.

Ik zit niet op Twitter of Facebook, anders had ik daar mooi met hem over van gedachten kunnen wisselen. Maar op Facebook heeft hij al een Frank.