Mirjam Tolkamp (l) van de VVV overhandigt het eerste exemplaar van de nieuwe Toeristische Gids aan wethouder Marieke Frank. Foto: Kyra Broshuis

Mirjam Tolkamp (l) van de VVV overhandigt het eerste exemplaar van de nieuwe Toeristische Gids aan wethouder Marieke Frank. Foto: Kyra Broshuis

De nieuwe Toeristische Gids is uit!

OOST GELRE - Het is net een mooi zonnig moment als vrijdag op het terras van Markt 5 in Lichtenvoorde de nieuwe Toeristische Gids voor Oost Gelre wordt gepresenteerd. De ondernemers in de toeristische sector kijken reikhalzend uit naar een nieuw en broodnodig toeristenseizoen. Met alle tips en highlights uit het boekje zullen de toeristen hen in elk geval weten te vinden.

Door Kyra Broshuis

“Deze gids, vers van de pers, staat weer boordevol met tips en highlights van wat er allemaal te zien en beleven valt in de gemeente Oost Gelre. De gids is in een oplage van 10.000 stuks gedrukt en verkrijgbaar bij de VVV in Lichtenvoorde en Groenlo en diverse toeristische ondernemers”, vertelt toeristisch coördinator Meike Prollius. Zij overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Marieke Frank. Ook Wout Gerritsen van Markt 5 krijgt een gids uitgereikt.

Ook in het Duits
“Deze gids is echt anders dan de overige edities", legt Prollius uit. “Er staat een prachtig verhaal in over Tineke en Frans van der Laan uit Leeuwarden. Zijn komen nu al 10 jaar lang bij Jammakerij en kampeerboerderij Groot Antink in Groenlo en vertellen over hun ervaringen in de gemeente Oost Gelre. Daarnaast is de gids ook deels in het Duits.”

'Deze gids
is echt anders
dan de
overige
edities'


De Toeristische Gids is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zoals ‘eropuit, ‘natuurbeleving’, ‘bourgondisch genieten’ en ‘heerlijk slapen’. Uiteraard is er ook aandacht voor de verschillende fiets- en wandelroutes en de horeca. Wethouder Marieke Frank vertelt dat de gids niet alleen voor toeristen maar zeker ook voor eigen inwoners een mooie aanwinst is. “We zien dat mensen steeds meer gaan recreëren in de eigen omgeving. En dat kan de gemeente Oost Gelre op ontzettend veel mooie plekken. We staan aan de vooravond van een heel belangrijk toeristenseizoen en hopelijk een na-coronatijdperk.”

De Toeristische Gids is een uitgave van de VVV Oost Gelre en gerealiseerd door IdeeMedia in Groenlo. De uitgave is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de Werkgroep Promotie Groenlo en Lichtenvoorde Promotie. De gids is gratis verkrijgbaar bij de VVV en bij de toeristisch ondernemers in de gemeente Oost Gelre.

Verkrijgbaar bij de VVV en toeristisch ondernemers in Oost Gelre. Foto: PR