Robbin Holweg en Jos Taken (rechts) van Slagmoals Theaterproducties. Foto: PR

Robbin Holweg en Jos Taken (rechts) van Slagmoals Theaterproducties. Foto: PR

Doe mee met 'Blij in de wei'

LICHTENVOORDE - We ruiken de geur van vers gras, dus de wei in! Vanuit meer dan een jaar stilstand, hunkeren muzikanten, toneelspelers, dansers en andere kunstzinnigen naar ontmoeting met het publiek. Daarom nemen Jos Taken en Robbin Holweg van Slagmoals Theaterproducties het voortouw om op zondag 27 juni aanstaande een laagdrempelige mix van verschillende kunstvormen te presenteren in de openlucht, te weten: het Wentholtpark in Lichtenvoorde. "We beseffen dat het kort dag is, maar wat zou het mooi zijn de krachten te bundelen en er met verschillende disciplines een mooie middag van te maken!"

Het is de bedoeling om een programma samen te stellen met korte optredens door en voor mensen van alle leeftijden, zo laten Jos en Robbin in een persbericht weten. "Dus of je nu lid bent van een dansgroep, (improvisatie) theater maakt, muziek maakt in kleine samenstelling of bijvoorbeeld een circusachtige act kunt laten zien via acro-gym, er is veel mogelijk! Met minimale voorzieningen proberen we een maximaal resultaat te bereiken!" De optredens concentreren zich om een speelplek midden in het park. Toeschouwers kunnen rondom de speelplek plaatsnemen op zelf meegebrachte picknickkleedjes of (tuin)stoelen. Er is een geluidsinstallatie en tussen de optredens door wordt er gezorgd voor gezellige zomermuziek.

De optreden mogen maximaal 7 minuten duren en het is mogelijk met meerdere groepjes mee te doen. Er zal een tent aanwezig zijn waarin deelnemers zich kunnen om- of verkleden. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, zoekt de organisatie een andere datum. Deelname staat open voor deelnemers van alle leeftijden en de voorkeur gaat uit naar acts met een vrolijke impact; Blij in de wei! Er is geen wedstrijdelement verbonden aan het evenement; plezier staat voorop. Bij succes kan het evenement mogelijk uitgroeien tot een jaarlijks gebeuren.

Aanmelden
Enthousiast geworden en direct aanmelden? Stuur een mailtje naar slagmoals@gmail.com en vermeld daarin de volgende gegevens: je naam (of die van je groep), de leeftijd(en), en lengte en het soort optreden dat je/jullie gaan geven. Je kunt ook contact leggen via app of telefoon, ook als je eerst nadere informatie wilt over dit initiatief. Contactpersoon Jos Taken is bereikbaar via 06 1394 8347.

Uiterlijk 13 juni maakt de organisatie bekend of Blij in de wei door kan gaan. Jos en Robbin hopen op veel enthousiaste reacties en zien u graag op zondag 27 juni in het Wentholtpark aan de Wentholtstraat in Lichtenvoorde.