Het kofferbakoptreden van de Harmonie. Foto: PR

Het kofferbakoptreden van de Harmonie. Foto: PR

Mariënvelde viert kermis 2021 coronaproof

MARIËNVELDE - In het weekend na Hemelvaart vindt traditioneel de Mariënveldse kermis plaats. Kon er vorig jaar helaas niets georganiseerd worden, dit jaar is alles uit de kast gehaald binnen de beperkende mogelijkheden toch nog een kermisgevoel te creëren.

Voorafgaand aan het kermisweekend werden de kinderen van de basisschool al getriggerd met de opdracht een naam en een passend kostuum te bedenken voor de nieuwe kermismascotte. Vanaf zaterdagmorgen werden de kinderen in hun eigen schoolklasbubbels vermaakt met diverse activiteiten. De peuters werden vermaakt met een buiten optreden van clown Okidoki, daarna was er voor groep 4 t/m 8 het zogenaamde 'jachtseizoen' waarbij de kinderen aan de hand van een plattegrond opdrachten en activiteiten uitvoerden. Aan het eind van de middag was er voor de schoolverlaters tot en met 16 jaar 'Kraak de code', een activiteit waarbij door diverse opdrachten een cijfercode ontstond waarmee een kluis geopend kon worden. Jong en oud waren enthousiast.

’s Avonds vanaf 20.00 startte de online kermisquiz, waarbij deelnemers online pubquizvragen over Mariënvelde kregen. Tussen de vragensessies door moesten zij ludieke opdrachten uitvoeren waarmee extra bonuspunten te verdienen waren. Deze opdrachten waren door heel Mariënvelde en omgeving te horen en te zien! Dat deze quiz een succes was bleek uit de grote deelname en het enthousiasme waarin de mensen na afloop van de quiz nog online bleven met elkaar.

Vanaf zondagmorgen 10.00 uur startte de autosterrit waarbij de deelnemers een route volgden met diverse opdrachten en activiteiten. Het animo voor deze activiteit was zo groot dat het aantal deelnemers in een mum van tijd vol zat; de laatste deelnemers startten om 15.30. Bij een van de opdrachten vond het alternatieve 'vogelschieten' plaats, waarbij men vanuit de auto op een kaartje voor punten kon schieten voor de titel 'Coroning en Coroningin 2021'. Dit vogelschieten werd opgeluisterd door een muzikaal vanuit je eigen kofferbak optreden van de harmonie Zieuwent-Mariënvelde, die blij waren weer een gezamenlijk muzikaal optreden te kunnen uitvoeren sinds de corona-uitbraak.

Na binnenkomst van de laatste deelnemers van de autosterrit, werd het kermisweekend afgesloten met Skijt Skoap Mariënvelde. Een spel waarbij het schaap (ram Lieuwe) in een afgebakend veld met virtueel 50 vakken werd gedaan. De opdracht was simpel: 'Kies jouw lucky vak, voor die gouden kak!'. Online kon je zien of je het juiste vak had gekozen waar het schaap zijn eerste keutel in legde. De prijs: kermismuntjes voor 2022.

Al met al kan Mariënvelde ondanks de beperkingen terugkijken op een succesvol weekend! Het kermiscomité gaat er vanuit dat er in 2022 weer een normale ouderwetse kermis kan plaatsvinden.

De kermismascotte met schaap Lieuwe. Foto: PR
Vogelschieten vanuit de auto. Foto: PR