Laurens Nijhof proost vanuit zijn tuin op zijn jubileum. Foto: eigen foto
Laurens Nijhof proost vanuit zijn tuin op zijn jubileum. Foto: eigen foto

Samen bijna 100 jaar in dienst bij Marel

LICHTENVOORDE - Hennie Derksen en Laurens Nijhof zijn samen bijna 100 jaar in dienst bij Marel. Een zeer unieke mijlpaal, die zelfs in de geschiedenis van dit Lichtenvoordse bedrijf nauwelijks voorkomt.

Waar de één (Hennie) nog op deeltijdbasis werkzaam blijft bij Marel, hangt de ander (Laurens) per 1 juni zijn bedrijfskleding aan de wilgen en gaat genieten van zijn pré-pensioen. Hennie en Laurens zijn als 16-jarige schoolverlaters in 1971 begonnen bij Machinefabriek G.J. Nijhuis in Winterswijk. Dit bedrijf verhuisde begin jaren '80 naar Lichtenvoorde en is na een aantal overnames, waaronder door Stork, nu onderdeel van het IJslandse Marel.

Hennie startte zijn loopbaan op 1 juni 1971 als monteur. Een aantal jaren later werd Hennie Supervisor in de Buitenmontage. Onder zijn bezielende leiding zijn diverse grote slachterijen in het buitenland gebouwd. Om grote projecten in Amerika en Canada tot een succesvol einde te brengen heeft Hennie langere periodes achtereen in deze landen doorgebracht. In 2000 werd hij aangesteld als service-inspecteur (nu Service Area Manager). In deze functie reist hij driekwart van zijn tijd over de hele wereld. Hennie zal deze functie, ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd, nog voor drie dagen in de week blijven vervullen.

Laurens is in augustus 1971 bij Machinefabriek G.J. Nijhuis aan de slag gegaan als monteur op de constructieafdeling. Een aantal jaren later maakte hij de overstap naar de afdeling Buitenmontage. Eerst als buitenmonteur en later als montageleider heeft Laurens, net als Hennie, overal ter wereld geholpen met de installatie van projecten. In 1991 is Laurens weer op locatie Lichtenvoorde gaan werken, waar hij tot nu onderdeel uitmaakt van de assemblage-afdeling in Lichtenvoorde, als monteur machinebouw. Vanaf 1 juni gaat Laurens genieten van zijn welverdiende (pré-)pensioen.

In verband met de huidige coronamaatregelen wordt de officiële viering beperkt tot een (online) koffiemoment in zeer kleine kring.

Hennie Derksen met een welverdiend jubileumbiertje. Foto: eigen foto