KBO zet deuren van ‘De Treffer’ weer open!

LICHTENVOORDE - Per maandag 14 juni gaan heel veel activiteiten van KBO Lichtenvoorde weer van start. Toen vorige week het licht voor buurt- en clubhuizen op groen ging, ging er een luid hoeraatje op bij menig bestuurslid en nu wellicht ook bij menig trouwe KBO-bezoeker. Ook voor Lichtenvoordenaren of andere belangstellenden, die geen KBO lid zijn maar wel na zo’n lange periode van gedwongen thuiszitten en het hebben van minder sociale contacten behoefte hebben aan een praatje of een kopje koffie, zij zijn van harte welkom om even binnen te wippen op dinsdag- en donderdagmorgen. Daar hoef je echt geen KBO lid voor te zijn; de deuren op Raadhuisstraat 18 staan voor iedereen open.

"Na een tweede periode van noodgedwongen stilzitten mag er eindelijk weer actie ondernomen worden in het verenigingshuis. Maar de twee corona-stops hebben ons wel een en ander duidelijk gemaakt. De basisregels ten aanzien van hygiëne, het registreren bij binnenkomst, handen desinfecteren, looproutes etc. zullen gehandhaafd moeten worden en er moet op worden toegezien. De doorsnee KBO-bezoeker zal inmiddels gevaccineerd zijn en is derhalve beschermd tegen een al te erge vorm van corona, mocht toch een besmetting nog optreden. Maar dat is geen reden om te verslappen ten aanzien van de maatregelen. Een ieder wordt daarom op het hart gedrukt om ook de 1,5 m regel in acht te houden. Binnen de ruimtes waarin activiteiten plaatsvinden zal daar ook op toegezien worden en zal het meubilair zodanig geplaatst worden dat er op veilige manier gekaart, gebridged, gedart of anderszins kan worden.", zo laat de organisatie weten.

Voor welke activiteiten klinkt het startschot? In principe voor alle activiteiten die geen cursus zijn (Tenzij de docent of contactpersoon u belt). Te denken valt aan de inloop-cafés op dinsdag- en donderdagmorgen, bridgen, computerinstuif, darten, jeu de boules, wandelfootball, handwerken, koersbal, wandelen, fietsen etc.

"Samen tegen corona, samen weer naar een gezellige samenleving met volop verenigings-reuring! Het mag weer, het kan weer, samen d'r an!"