De tuin van De Wiersse. Foto: PR

De tuin van De Wiersse. Foto: PR

Tuinen van De Wiersse nu elke donderdag open en elke zaterdag rondleiding

VORDEN - Verscholen tussen Vorden en Ruurlo ligt Landgoed De Wiersse, een ongeschonden geheel van ruim 307 hectare groot. Al sinds 1977 worden de 16 hectare Rijksmonumentale tuinen van Landgoed de Wiersse enkele dagen per jaar aan het publiek geopend. Nieuw dit jaar is dat De Wiersse tot eind september ook iedere donderdag de tuin opent (10.00 tot 15.00 uur) en iedere zaterdag (10.30 uur) een rondleiding met gids aanbiedt. De tickets worden verkocht op www.dewiersse.com.

De Wiersse wordt al zo’n al zo’n 300 jaar met veel liefde beheerd door dezelfde familie. Sinds 2008 is De Wiersse ondergebracht in een ANBI-Stichting waar de familie nog nauw bij betrokken is als directie. De monumentale tuinen genieten internationale faam. Inmiddels hebben bijna een half miljoen bezoekers kunnen genieten van de pracht die de tuinen van de Wiersse bieden. In het koetshuis is een kleinschalig café aanwezig waar koffie, thee en huisgemaakte cake verkrijgbaar zijn.
De Wiersse is nog op zoek naar vrijwilligers die als gastheer/gastvrouw op willen treden tijdens de donderdagopening. Je ontvangt als vrijwilliger de gasten op het voorplein, controleert de tickets die reeds online zijn gekocht en schenkt koffie en thee. Je kunt als vrijwilliger zelf invullen welke donderdagen je eventueel beschikbaar bent, dat mag bijvoorbeeld ook slechts één keer per maand zijn. Als vrijwilliger op De Wiersse draag je bij aan het behoud van dit bijzondere erfgoed.

Naast de vrijwilligers die de donderdagopeningen begeleiden, is er als aanvulling op het team van vaste tuinmedewerkers ook een vrijwilligersploeg in de tuinen werkzaam. De vrijwilligers geven alles om de reputatie van De Wiersse als - in de ogen van velen – de mooiste tuin van Nederland hoog te houden. Het enthousiasme en plezier dat de groep vindt in de werkzaamheden heeft een positieve en belangrijke aanvulling gegeven op de dagelijkse leven van de kleine gemeenschap inwoners en medewerkers van de Wiersse en op de ervaring van de bezoekers bij de tuinopeningen.

Bij interesse om als vrijwilliger bij te dragen aan De Wiersse, kan men mailen naar info@dewiersse.com.


www.dewiersse.com

De tuin van De Wiersse. Foto: PR