Niek Lansink op het nu nog lege Muziekkoepel terrein. Foto: Milou Groot Kormelink

Niek Lansink op het nu nog lege Muziekkoepel terrein. Foto: Milou Groot Kormelink

Terrassenfestival op het Muziekkoepelterrein

'Mensen hebben weer zin om wat leuks te doen en dat willen wij ze bieden'

Door Henri Walterbos

GROENLO - Nu de versoepelingen elkaar in rap tempo opvolgen vanwege lage besmettingscijfers en het vaccineren loopt als een trein, gaan de poorten naar het echte leven één voor één langzaam weer open. Tijd voor uitjes, etentjes en leuke evenementen. Niek Lansink van District East Events is blij. Hij straalt als hij op het trapje van de Muziekkoepel zit en uitkijkt op het nu nog lege terrein. Daar komt snel verandering in met het Terrassenfestival, drie weekenden lang in de maand juli. “We mogen weer,” lacht hij, na ook voor hem en zijn bedrijf moeilijke tijden. “We hebben een stuk of zes evenementen moeten cancelen het afgelopen jaar. Daar word je niet blij van, maar we zijn verheugd dat we nu weer vooruit kunnen en weer evenementen kunnen opzetten. We hebben er zin in en zijn blij om weer gasten te mogen ontvangen.”

Iconische locatie
Het idee voor een terrassenfestival ontstond begin dit jaar. “De muziekkoepel is een mooie, iconische en heel relaxte locatie. Je hebt hier veel ruimte waar je heel veilig een terrassenfestival kunt organiseren. Je kunt de bomen mooi uitverlichten voor een nog mooier plaatje. We gaan uit van mooi weer, we gaan het terrein prachtig aankleden, met mooie loungebanken en terraszitjes, deels overkapt met een stretchtent en parasols. En ondanks de dan nog geldende coronabeperkingen, waar we ons uiteraard aan houden, kunnen we het organiseren. Mensen hebben weer zin om wat leuks te doen en dat willen we ze bieden. Voor alle drie de weekenden geldt dat gezelligheid de hoofdmoot is en de muziek ondersteunend. Wij werken met een aangepast geluidsniveau.”

Drie weekenden
Het eerste weekend, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli staat in het teken van Hopdonder, met 75 verschillende speciaalbiertjes, zowel uit de fles als van de tap. “Van lokale parels tot blond biertjes, van (NE)IPad tot aan onbekende bieren die je niet overal kunt vinden. De lijst is samengesteld in overleg met Jan's Wijn-, Whisky- en Bierspecialiteiten en De Klok Dranken. Uiteraard is er ook fris en wijn verkrijgbaar en we serveren borrelplankjes met lekkere hapjes die bij de speciaalbieren passen. Het tweede weekend start vrijdag 9 juli met trance- en relaxte beach-muziek, op zaterdag 10 juli gevolgd met onder andere lounge, deephouse en disco. Zondag 11 juli staat in het teken van relaxte reggae muziek, met gratis entree. Het derde weekend vrijdag 16 juli, zaterdag 17 juli en zondag 18 juli staat voor onvervalste gezelligheid met muziek uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, 00’s. De aanvang is alle dagen om 13.00 uur en de muziek gaat door tot 24.00 u, op zondagen tot 23.00 uur.”

Laagdrempelig
“We willen het laagdrempelig en toegankelijk houden voor iedereen. We heffen alleen de vrijdag en zaterdag met Magic Terrassen Festival een minimale entree. Dan zal het terrein worden afgezet met bouwhekken. Alle drie de weekenden geldt dat je met maximaal vier personen aan een tafeltje mag zitten. Ik heb vorig jaar diverse zitevenementjes bezocht en dat kan prima, ontzettend gezellig. We hebben voortdurend goed contact gehad met de gemeente Oost Gelre en onze leveranciers. Je moet het met zijn allen doen. Het is wel zaak voor de dagen zonder entree te reserveren want er zijn een beperkt aantal plekken,” laat Niek weten. De keuze voor de Muziekkoepel is een bewuste. “Het is in de open lucht en we wilden graag een keer een andere locatie. Vanaf het najaar gaan we weer evenementen organiseren in de Oude Calixtuskerk.”

Hopdonder speciaalbier weekend met akoestische muziek: Vrijdag 2 juli 13.00 - 00.00 Marten van der Meulen, zaterdag 3 juli 13.00 - 00.00 Paul Eppink, zondag 4 juli 13.00 - 23.00 Karlijn Nijkamp. Het hele weekend gratis entree, reserveren via www.district-east.nl

Magic Terrassen Festival: Vrijdag 9 juli 13.00 - 00.00 uur. Heerlijke trance classics uit de jaren 90's & 00’s, uplifting en hardtrance, door Achterhoekse DJ’s: Milo, Rose-Clean, The Unexplained en René Afblazen & Frank Waanders. Zaterdag 10 juli 13.00 - 00.00 genieten van relaxte lounge, heerlijke deephouse en disco op het terras met Groove Disorder, Janik, Holtslag & Brandt, Conduct Disorder en Richy L.

Reggae Terrassen Festival Zondag 11 juli 13.00 - 23.00 met lokale reggae DJ's Skank Dubious, Irie Vibes D.J. Mario & Raymond met gratis entree.

Muziekkoepel Terrassen Festival met Achterhoekse DJ’s die aftellen van jaren 00’s tot aan de 60’s met muziek voor jong en oud! Openingstijden vrijdag 16 juli 13.00 - 00.00, zaterdag 17 juli 13.00 - 00.00 en zondag 18 juli 13.00 - 23.00. Dit weekend is er ook gratis entree.