Het beeldkwaliteitsplan Erve 't Loo is in te zien op www.bouweninoostgelre.nl

Het beeldkwaliteitsplan Erve 't Loo is in te zien op www.bouweninoostgelre.nl

pr

Kansen voor starters in Harreveld

Kavels Looweg nu in de verkoop

Door Kyra Broshuis

HARREVELD - De inschrijving voor een bouwkavel aan de Looweg in Harreveld is geopend. Geïnteresseerden kunnen tot en met dinsdag 29 juni hun interesse kenbaar maken. Nog niet gereageerd? Geen zorgen; de kavels worden niet vergeven op volgorde van binnenkomst maar door middel van loting. Iedereen maakt dus kans. Een plan van NLog om alleen inwoners van Harreveld of Oost Gelre mee te laten doen aan de loting, haalde het niet. Juridisch is het niet mogelijk om kavels eerst toe te wijzen aan eigen inwoners, zo liet wethouder Karel Bonsen weten. Dat geldt uiteraard voor alle bouwprojecten in de gemeente.

Inbreiding voor uitbreiding
De gemeente Oost Gelre heeft het perceel aan de Looweg 27a in Harreveld gekocht om huizen te kunnen bouwen. Het realiseren van woningbouw in de kleine kernen is een belangrijk speerpunt voor de gemeente. Er is afgesproken om vooral te bouwen op plekken waar het de leefbaarheid van de kernen het meest ten goede komt. Bij het perceel aan de Looweg is sprake van zogenaamde inbreiding; een duidelijke voorkeur van de gemeente. De geplande 12 woningen op het perceel zijn niet voldoende om te voorzien in de vraag, zo zei wethouder Karel Bonsen al eerder. “We willen tot 2025 in elke kern rond de 15 woningen bouwen. De locatie Looweg is niet toereikend om de behoefte van Harreveld in te vullen.”

Korting voor starters
De prijs van de grond aan de Looweg is voor de kopers vastgesteld op 266,20 euro per m2. Dit is inclusief btw. Starters op de woningmarkt kunnen een korting krijgen van 10% op de grondprijs. Zij moeten daarvoor uiteraard wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo mag de kavel niet groter zijn dan 200 m2, is de starter niet ouder dan 35 jaar en is het ook echt de eerste woning. Dat de nood hoog is in Harreveld bleek wel bij de belangstelling voor het andere nieuwbouwproject ‘Erve de Boer’. De 7 beschikbare woningen waren bij lange na niet voldoende voor alle gegadigden. Op Erve de Boer worden 8 woningen gerealiseerd maar 1 woning was al gereserveerd voor de de uitbaters van café De Boer. Het café blijft behouden en op de site van Dorpsbelangen Harreveld staat vermeld dat carnavalsvereniging De Zandbieters voor het komend seizoen nog gebruik kan maken van de zaal.


www.bouweninoostgelre.nl