Theo en José Gerretsen overhandigen symbolisch de sleutel van het tijdelijke onderkomen aan Rainbowband-dirigent Tonnie Weikamp. Foto: eigen foto

Theo en José Gerretsen overhandigen symbolisch de sleutel van het tijdelijke onderkomen aan Rainbowband-dirigent Tonnie Weikamp. Foto: eigen foto

Rainbowband vindt tijdelijk onderkomen aan Nobelstraat

LICHTENVOORDE - Een tijd geleden heeft de leiding van de Rainbowband aan de noodrem getrokken omdat ze de oefenruimte aan de Koemstraat in Lichtenvoorde moesten verlaten. Deze ruimte wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats.

“Nadat het in de media kwam hebben we enorm veel reacties en opties voor het gebruik van ruimtes gekregen. Daar waren we erg blij mee, maar helaas was lang niet alles geschikt. Dit omdat we naast oefenruimte ook opslagruimte moesten hebben en de ruimte toegankelijk moest zijn voor gehandicapten. Bovendien moeten er voorzieningen voor hen zijn. Maar gelukkig waren er Theo en José Gerretsen van Gerretsen Beheer die ons uit de brand hebben geholpen nadat zij zagen en hoorden hoe sommige leden van de Rainbowband ernaar verlangden om weer muziek te mogen maken en bovendien bang waren dat de band moest stoppen. Theo en José bieden ons voor de periode van minimaal 1 jaar ruimte aan waar we gebruik van mogen maken. In die periode kunnen we op zoek naar permanente ruimte, maar we kunnen in ieder geval – mits de corona het toelaat natuurlijk – in september weer gaan repeteren”, aldus een blije Tonnie Weikamp namens de Rainbowband. “De meeste leden zijn erg blij dat we binnenkort weer muziek mogen maken en zien er erg naar uit. Voor een aantal zal het wel even wennen zijn omdat zij moeten wennen aan de nieuwe ruimte, maar we hopen dat ze daar toch snel weer aan gewend zijn.”

Het pand aan de Nobelstraat voldoet aan alles waar de band behoefte aan heeft en inmiddels zijn de instrumenten en dergelijke naar deze ruimte overgebracht. Na de vakantie kan er dus hopelijk weer volop muziek gemaakt worden.