Naast het sportief bezig zijn is het sociale aspect zeker zo belangrijk bij Litac. Foto: archief Litac

Naast het sportief bezig zijn is het sociale aspect zeker zo belangrijk bij Litac. Foto: archief Litac

Litac stimuleert sport voor ouderen

Litac stimuleert sport voor ouderen

LICHTENVOORDE - Het sportgebeuren komt weer op gang. Een jaar lang stilzitten heeft ook menige 70-plusser niet onberoerd gelaten. Litac grijpt de gelegenheid aan om ouderen kennis te laten maken met dynamic tennis en houdt daarom een speciale actiemaand.

Maand van het dynamictennis
Al ruim 25 jaar is dynamictennis een populaire sport. Een sport vol bewegingsmogelijkheden, een sport die tamelijk snel onder de knie te krijgen is. En door de formule die Litac toepast ook een sport met een groot sociaal element. Wat is die formule?

Litac kent ongeveer 150 spelers, die allen behoren tot een vaste groep op een vast dag- of avonddeel. Een groep bestaat gemiddeld uit 10-14 spelers. Veelal wordt het dubbelspel gespeeld. Zeker door de ouderen, die in belangrijke mate overdag spelen.

Gedurende de hele maand juli biedt Litac op twee dagdelen de gelegenheid om kennis te maken met deze dynamische sport. Een uur lang onder begeleiding zelf beoefenen van de sport en de regels leren kennen. Daarna een gezellige ontmoeting met een drankje. En dat minimaal vier keer. Er is gekozen voor de woensdagmiddagen vanaf 7 juli (13.30 uur) en de donderdagochtenden vanaf 8 juli (09.30 uur) met een bijzondere afsluiting op de laatste dag.

Alle (lichte) materialen zijn aanwezig. Alleen sportieve kleding is gewenst. Ook mensen met een kleine fysieke beperking zijn welkom, omdat zij niet de enigen zijn. Ook hiervoor heeft Litac een groep. 

Litac is gevestigd in de Zandschoppe, Varsseveldseweg 67a. Aanmelden is niet nodig en u kunt ook gerust 's avonds binnenlopen voor meer informatie.


www.litac.nl

Dynamic Tennis is een prettige sport voor ouderen. Foto: archief Litac