Joost Immink tijdens de wedstrijd in Utrecht. Foto: Henri Polman

Joost Immink tijdens de wedstrijd in Utrecht. Foto: Henri Polman

Eerste wedstrijd na de coronapauze levert Switbertus direct overwinning op

Joost Immink snelste individueel en in estafette

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 3 juli is in Utrecht na bijna een jaar onthouding weer een Run-Archery wedstrijd gehouden. Op en rond atletiekbaan Overvecht organiseerde Handboogschuttersvereniging Artemis '79 het eerst post-corona Run-Archery event van 2021. 

Het Run-Archery team van Switbertus Lichtenvoorde heeft zich ondanks de beperkingen redelijk goed voorbereid omdat de laatste maanden op het terrein rond de Swite weer lekker buiten getraind kon worden onder leiding van Jeroen Heuzinkveld. Daarnaast is het voordeel van hardlopen dat je dit individueel ook in corona-tijden goed kunt bijhouden. De handboogafdeling van schuttersgilde Switbertus in Lichtenvoorde was met een 6-persoons afvaardiging van de partij: Jorik Klein Nijenhuis, Joost Immink, Jan Wassink, Ruud ten Have, Henri Polman en Marc Konings.

Jorik Klein Nijenhuis had een puike kwalificatie en plaatste zich als tijdsnelste voor de A-finale. Zijn tijd was 11:02 over ongeveer 2 kilometer hardlopen met tussendoor 3 keer 3 pijlen schieten op een afstand van 18 meter op een schijf van 20 centimeter, een misser betekent een strafrondje lopen.

Jorik’s maatje Joost had slechts 2 seconden langer nodig en plaatste zich als tweede voor de A-finale. Switbertus kwam goed voor de dag, want ook Jan Wassink, Henri Polman en Marc Konings kwalificeerden zich voor de A-finale. 

Switbertus was goed op dreef in de B-finale. Deze werd gewonnen door Sjef Aertse uit Tilburg na een enerverende strijd met Ruud ten Have. Ruud is de betere schutter, maar kwam niet aan zijn reguliere scores uit de training, in de laatste run won Sjef als betere hardloper.

In de A-finale probeerden regerend Nederlands kampioen Mark van Tiel (Zeeland Brabant) en Mathijs Barkel uit Apeldoorn de leiding te nemen, vooral Mark staat bekend om zijn uitstekende schieten. Ook in Utrecht had hij geen enkele misser. Joost Immink moest 1 misser incasseren, maar met zijn uitstekende lopen en vooral supersnelle schieten wist hij soeverein de overwinning op te eisen. Jorik Klein Nijenhuis had 2 missers en ging als derde de laatste run in, maar door een prachtig eindschot wist hij Mark te passeren en de tweede plaats op te eisen. Jan Wassink had een sterk optreden in de finale, hij liep goed, maar was vooral foutloos op het schieten en wist de vijfde plek te behalen vlak achter Barkel. Marc Konings wist Henri Polman in de laatste run te passeren en pakte de zesde plek.

De dag werd traditioneel afgesloten met een estafette bestaande uit 3 personen. Spectaculair was de prestatie van Joost Immink; hij kwam namens zijn team als derde aan op het laatste schietpunt, schoot snel en foutloos en spurtte als winnaar naar de finish. 

Voor de groep uit Lichtenvoorde is de lol, de gezondheid en het plezier in de sport het belangrijkste en dat is gelukt. Het was een mooie sportdag. 

De Run-Archery trainingsgroep in Lichtenvoorde traint elke donderdag om 19:30 uur vanaf de Swite. Wie interesse heeft in deze afwisselende sport kan gratis kennismaken, leenbogen staan ter beschikking.


www.st-switbertus.nl/handboogsport-runarchery         

Jorik Klein Nijenhuis (links) en Joost Immink (rechts) op archiefbeeld (2019). Foto: PR