Linda van der Berg. Foto: PR

Linda van der Berg. Foto: PR

Linda van der Berg nieuwe lijsttrekker D66 Oost Gelre

OOST GELRE - De strijd om het lijsttrekkerschap D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is beslist in het voordeel van Linda van der Berg. Linda treedt hiermee in de voetsporen van Jerry van der Meulen, die na 17 jaar lijsttrekkerschap in 2022 een stap opzij doet en ruimte geeft aan een volgende generatie.

In een door middel van een E-voting uitgevoerde verkiezing konden de leden van D66 in Oost Gelre zich uitspreken voor een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing 2022. Na afronding van de stemming op 30 juni bleek er sprake van een nek aan nek race tussen de twee kandidaten Linda van der Berg en Jarno Hilge. Na afronding van de procedure werd Linda van der Berg reglementair tot winnaar uitgeroepen.

Uit de uitslag van de stemming blijkt dat beide kandidaten een breed draagvlak onder de leden genieten. Gezien de ambitie van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is dit een prettige constatering. Winnaar Linda van der Berg ziet samenwerking met medekandidaat Jarno Hilge dan ook als een vanzelfsprekende randvoorwaarde voor een succesvolle ambtstermijn.

Jerry van der Meulen blijft tot de komende verkiezingen ‘gewoon’ actief als gemeenteraadslid voor D66. Daarnaast is Jerry nauw betrokken bij het klaarstomen van de beoogde nieuwe raadsleden voor de termijn 2022 - 2026.