Afbeelding

Annemoon van Dienst

Mountainbiker - 18 jaar - Afkomstig uit Gorssel

Even voorstellen

Hallo allemaal! Ik ben Annemoon, een 18-jarige mountainbiker. Al twaalf jaar lang geniet ik van deze sport. Samen met mijn vader begon ik in de weekenden op mijn roze fietsje met crossen door de bossen. In 2011 deed ik voor het eerst mee aan een training bij wielervereniging ETP-Zutphen. Hier leerde ik op de juiste momenten te schakelen, remmen, te klimmen en af te dalen. Het liefst stapte ik elke dag na school op de fiets om weer lekker te spelen en bij te leren. In 2012 daagde mijn oom mij uit om eens een wedstrijdje te gaan rijden, maar dit durfde ik niet. Pas toen hij mij € 100,- bood voor vijf wedstrijden had ik wat moed verzameld en ging ik van start bij mijn eerste wedstrijd in Holten. Als klein meisje stond ik aan de start, niet wetende wat een wedstrijd allemaal inhoudt. “Je moet gewoon lekker genieten!” zei mijn vader tegen me. Het startschot klonk en ik heb de hele wedstrijd genoten! Nu ben ik verslaafd aan het gevoel van wedstrijden rijden en kom ik er niet meer vanaf ;)

Sinds 2019 zit ik bij TalentNED. Hier krijg ik de kans om mij optimaal te ontwikkelen. Samen reizen we door heel Europa voor de mooiste wedstrijden. TalentNED bestaat uit zes renners en een groep met staf, bestaande uit: fysiotherapeuten, coach, trainers, psycholoog, mechaniekers en arts. We wonen samen in Enschede met nog tien andere schaatsers. We kunnen zo samen trainen en veel van elkaar leren.

Na een korte stop reed ik de afgelopen weken weer mijn eerste wedstrijden. Een week voor de wedstrijden reizen we met het hele team af naar de desbetreffende locatie. We kunnen ons dan eerst goed settelen en het parcours vast verkennen. Deze keer stonden Sittard (Nederland) en La Thuile (Italië) op het programma. Een mountainbikewedstrijd is een rondje van ca. 3/4 kilometer met allemaal verschillende technische passages. Zo heb je afdalingen met stenen, boomstammen en openliggende wortels, maar ook technische steile en lange klimmen. In een wedstrijd start je met een grote groep renners van je eigen leeftijd en is het de bedoeling om als eerste na 1,5 uur over de finish te komen. Mijn wedstrijd in Sittard ging heel goed! Ik heb genoten van de wedstrijd, maar vooral ook van de gezelligheid daaromheen. In de Nederlandse mountainbikewereld is iedereen eigenlijk gewoon één grote familie: iedereen kent elkaar en je maakt overal een praatje. Dit was de eerste wedstrijd na een super lange periode dat er een wedstrijd werd gereden in Nederland. Het was dus fijn om mijn familie weer te kunnen zien en spreken! Uiteindelijk eindigde ik op een tweede plek en kon ik met een mooi resultaat en een super tevreden gevoel naar de wedstrijd in Italië. Ook hier heb ik met een lach op mijn gezicht genoten van het prachtige parcours en ben ik tevreden met mijn resultaat! (18de). Nu hebben we weer even een korte trainingsperiode en dan hebben we weer twee wedstrijden op de planning staan in het prachtige Nederland!