De vestiging van Wassink Autogroep en Ruesink Autobedrijven. Foto: PR.

De vestiging van Wassink Autogroep en Ruesink Autobedrijven. Foto: PR. 

Wassink Autogroep neemt Ruesink Autobedrijven over

RUURLO – Met terugwerkende kracht heeft Wassink Autogroep per 1 januari 2021 de vestigingen van Ruesink Autobedrijven in Ruurlo, Zutphen, Doetinchem en Enschede overgenomen. De bedrijven van Ruesink blijven volledig intact, alle medewerkers gaan mee in de nieuwe organisatie en Bert en René Ruesink blijven leiding geven aan de bestaande Ruesink bedrijven.

Door Jan Hendriksen

René, Bert en vader Ap Ruesink hebben het bedrijf de laatste 54 jaar vanuit Ruurlo gevormd tot het bedrijf dat het vandaag de dag is, één van de meest stabiele Citroen- en Fiat-dealers van Nederland. René en Bert Ruesink zien de overname door Wassink als een mooie nieuwe stap voor hun bedrijven: “Door de huidige ontwikkelingen in de automobielbranche is het noodzakelijk om te blijven groeien en ontwikkelen. Op deze manier krijgen onze bedrijven met alle medewerkers de mogelijkheid om niet alleen te blijven bestaan maar ook te groeien. Wij werken daar graag aan mee.”
Wassink Autogroep, dat in 1970 in het centrum van Winterswijk begon, groeit door de overname naar in totaal vijftien vestigingen met de merken Citroën, Fiat, DS, Ford, Peugeot, Jeep en Kia. Wassink Autogroep is naast Winterswijk ook al lange tijd gevestigd in onder meer Doetinchem, Arnhem, Velp, Nijmegen, Dodewaard, Boxmeer, Oss, Venlo en Venray. Door de overname krijgt Wassink Autogroep een groter verzorgingsgebied.

Directeur Chiel van Zeijl van Wassink Autogroep is verheugd met de overname: "Voor de klanten en medewerkers vinden wij het belangrijk dat de familiecultuur van Ruesink blijft bestaan om van daaruit onze organisatie verder door te ontwikkelen. Voor de klanten verandert er dus niets. Men houdt dezelfde aanspreekpunten binnen de bedrijven. Op de achtergrond wordt er natuurlijk wel gewerkt aan verdere ontwikkeling van de bedrijven om klaar te zijn voor de snel veranderende (auto)wereld.”