P.V. De Blauwe Doffer

OOST GELRE - De jonge duiven staan op zaterdag 17 juli in het Nederlandse Beek en Donk voor een vlucht over 86 km.

Het weer
In de morgen kennen we gebroken wolkenvelden op veel van de vlieglijnen. Zo ook in Beek en Donk. Later op de dag wordt het beter; vandaar de lossing om 10.40 uur. De wind is zwak uit noordelijke richtingen.

Beek en Donk
Ligt op een afstand van 86 km. Door zeven liefhebbers worden 180 duiven ingekorfd, waardoor er zestig prijzen kunnen worden gewonnen. Als de lossing om 10.40 uur een feit is, wordt de eerste prijsduif geklokt om 11.51.41 uur door Falckenborg-Nijhof. De laatste duif wordt ook door hen geconstateerd.

De uitslag
Eerste plek: Falckenborg-Nijhof klokt de eerste prijsduif, met op enkele seconden verschil ook hun tweede en derde duif. Dit trio bezet in de C.C. respectievelijk de tweede, derde en vierde plaats! Hun tweede duif is tevens eerstgetekende. In totaal komen ze op 26 uit 50. Plek 2: N. Knuth is tweede met drie duiven bij de eerste tien en in totaal twaalf uit 27. Plek 3: C. Levers scoort 7 uit 20. Voorts: plek 4: H. Goossens zit er goed bij met tien uit vijftien. Plek 5: R. te Molder klokt in totaal vijf uit 39.