De Wooldse Walking Tour met gids Freek. Foto: PR
De Wooldse Walking Tour met gids Freek. Foto: PR

De Wooldse Walking Tour

'Landschap en geschiedenis leren kennen'

WINTERSWIJK/WOOLD - De Wooldse Walking Tour is een nieuwe excursie die via VVV Winterswijk wordt aangeboden. “We zijn blij een weer mooie nieuwe tour aan ons excursie aanbod toe te kunnen voegen”, aldus Gienne te Gronde van het VVV inspiratiepunt. Naast de dorpswandelingen, de rondleidingen bij de Steengroeve en het Wild Kiek’n is er nu de Wooldse Walking Tour.

Het Wooldse landschap is in de loop van de eeuwen gevormd door Scholten, vrije boeren en pachters. Samen hebben zij de buurtschappen gevormd en houden deze nog steeds levend. Toch is in het landschap nog steeds te zien hoe de geschiedenis zich in de loop van de eeuwen ontwikkeld heeft. Het landschap zoals het nu is, is namelijk gevormd door een samenspel tussen mens en natuur.“ 

Het buitengebied van Winterswijk staat bekend om zijn prachtige coulissenlandschap. Ontdek nu samen met de lokale gids Freek het landschap en leer de geschiedenis te herkennen. Want het ontstaan van dit landschap, dat was zeker geen toeval!”

In een twee-en-een-half uur durende wandeling door het Woold geeft Freek een introductie over het landschap, zijn geschiedenis en het leven in een buurtschap. 

Het advies van de gids luidt: "Houd er rekening mee dat voor een wandeling van ongeveer acht kilometer in het buitengebied goed schoeisel een vereiste is."

Freek is geboren en getogen in de buurtschap het Woold. Voor zijn studie en werk heeft hij een tijd elders gewoond maar de geboortegrond bleef trekken. Een groep gidsen van het Gilde en vrijwilligers van de VVV hebben de eerste keer meegelopen. Gienne te Gronde: “Het is gewoon harstikke leuk om met Freek op pad te gaan. Hij weet ontzettend veel over het buitengebied en vertelt hier met veel passie over. Een absolute aanrader!”

vindt iedere dinsdagmiddag plaatst en is te reserveren voor slechts € 5,- euro per persoon bij het VVV Inspiratiepunt. De wandeling gaat elke week door, ongeacht het aantal deelnemers.