Succesvol duo Marco Klein Falckenborg (links) en Fons Nijhof voor hun accommodatie. Eigen foto

Succesvol duo Marco Klein Falckenborg (links) en Fons Nijhof voor hun accommodatie. Eigen foto


P.V. De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Het seizoen vordert voor de jonge duiven. Ditmaal staan ze op zaterdag 7 augustus in het Belgische Quievrain voor een vlucht over een afstand van 272 km. Door zeven liefhebbers zijn 120 duiven aangeleverd waardoor het prijzentotaal kan stijgen tot dertig stuks. Als de lossing om 07.45 uur een feit is, wordt de eerst aankomende duif om 10.50.42 uur geconstateerd door N. Knuth. De laatste duif komt op naam van Falckenborg-Nijhof.

Het weer
Ook nu weer is het zaak zo vroeg mogelijk te lossen om de buien voor te blijven, waarbij ook onweer niet uit te sluiten is. De matige wind is zuid tot zuidwestelijk, waardoor de duiven de wind op de staart hebben. De snelheden zijn dan ook navenant. De temperatuur blijft steken op 20 tot 22 graden.

Uitslag
Eerste plaats: N. Knuth met de eerste en zesde plaats zit hij er goed bij. In de C.C. wordt hij knap tweede! In totaal komt hij op drie uit 18. Tweede plaats is voor Falckenborg-Nijhof: scoort traditioneel het hoogst met de tweede plaats, acht duiven bij de eerste tien en een vijfde plaats in de C.C. In totaal komen ze op 22 uit 37. En met twee uit zes komt H. Goossens uit op de derde plek. Voorts: R. te Molder met twee uit 21 en C. Levers met een uit 18.