Mirjan Koldeweweij. Foto: PR
Mirjan Koldeweweij. Foto: PR

Persoonlijke rondleidingen door
beeldhouwer Mirjan Koldeweij

BREDEVOORT - Beeldhouwer Mirjan Koldeweij (Eibergen) geeft zondag 15 augustus ieder uur een persoonlijke rondleiding door de expositie Kunst | Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort. Tijdens de rondleiding zal ze nader ingaan op haar werk waarmee ze momenteel exposeert in de Koppelkerk, haar andere kunstprojecten en haar ambacht.

Bij het beeldend kunstenaarschap van Mirjan Koldeweij ligt beeldhouwen aan de basis, maar ook illustratieve vormgeving. Dit is terug te zien in het karakter van haar objecten, waarin hout en metaal de hoofdrol spelen. Het leven in de Achterhoekse natuur is de voedingsbodem voor haar werk. Het werk typeert zich door de veelal organische vormen en de allesbepalende lijnen. Telkens is ze weer op zoek naar een goed evenwicht: een balans tussen lijn, vorm en kleur. Ze streeft naar het minimale en schept een harmonie met de weinige en sobere materialen die ze met elkaar combineert.

Koldeweij heeft de opleiding kort middelbaar beroepsonderwijs voor toegepaste vormgeving te Almelo gevolgd en de Academie voor Kunst en Industrie (richting beeldhouwen) te Enschede. Vanaf 1993 is zij werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar en exposeert regelmatig in diverse steden in Nederland. Ook is ze lid van de kunstadviescommissie van de gemeente Oost-Gelre.

Op zondag 15 augustus zal Mirjan Koldeweij ieder uur tussen 11.00 en 16.00 uur een rondleiding geven naar aanleiding van haar werk in de tentoonstelling Kunst | Ambacht in de Koppelkerk. De reguliere rondleidingen door de expositie die de Koppelkerk om 14.00 en 15.00 uur aanbiedt, zullen die dag worden aangevuld met de persoonlijke inbreng van Mirjan. Er is plaats voor maximaal zes personen per rondleiding, aanmelden is verplicht, dan kan via e-mail.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort. De entree bedraagt 6,- euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee.


info@koppelkerk.nl

'De Schaatser', een object van Mirjan Koldeweij. Foto: PR