De band 'Steamy Windows' tijdens de 'Kei van Komrij'. Foto: PR

De band 'Steamy Windows' tijdens de 'Kei van Komrij'. Foto: PR

‘Uit de Kunst’ over kunstonderwijs en leefbaarheid

Algemeen

WINTERSWIJK - Het kunst- en cultuurprogramma ‘Uit de Kunst’ blikt vooruit met het thema: het belang van kunstonderwijs voor de leefbaarheid van de lokale samenleving. Op dinsdag 24 augustus, van 18.00 tot 19.00 uur, is de eerste uitzending na het zomerreces van het informatieve radioprogramma van Boogie Woogie, te beluisteren via Slingeland FM. Er wordt ingegaan op de start van het nieuwe seizoen en alles wat daarmee samenhangt.

Inhoud
In elke uitzending zijn vaste rubrieken waarbij onder andere aandacht zal zijn voor wat geweest is, wat er op korte termijn gaat gebeuren en ook wat er in de nabije toekomst op de agenda staat. De vijfde ‘Uit de Kunst’ gaat daarnaast in op de betekenis van het kunstencentrum voor de leefbaarheid van Winterswijk en omgeving. Cursisten, opgeleid bij Boogie Woogie, zetten hun vaardigheden in voor het maatschappelijk belang. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de onmisbare medewerking van muziekverenigingen bij volksfeesten en bands die overal optredens verzorgen, ook op scholen. In deze uitzending zullen leerlingen en docenten in de studio aanwezig zijn om er meer over te vertellen.

Frequentie
De erop volgende twee uitzendingen van ‘Uit de Kunst’ zijn op 7 en 14 september. Zowel RTV Slingeland als Boogie Woogie hopen met dit programma veel nieuwe luisteraars te trekken die geïnteresseerd zijn in alles wat te maken heeft met welzijn, kunst en cultuur in de regio Oost-Achterhoek en de gemeente Winterswijk.

Vragen/ opmerkingen
Mochten er na een uitzending vragen zijn of aanvullende opmerkingen, dan kan contact worden opgenomen met Boogie Woogie. Ook kan aandacht worden gevraagd voor relevante activiteiten op het terrein van kunst en cultuur die binnenkort van start gaan.


uitdekunst@boogiewoogie.nl

0543-515569