Skeelerlessen gaan van start. Foto: De Peddelaars

Skeelerlessen gaan van start. Foto: De Peddelaars

De Peddelaars:skeelerlespakket en Skate4daagse

AALTEN - Nu iedereen weer uitgerust en fit terug is van vakantie wordt het, volgens De Peddelaars, tijd om de skate- en skeelertechniek weer bij te spijkeren. Dit kan vanaf woensdagavond 18 augustus want dan start de skeelerafdeling van Wielren-, Tour- en Skeelervereniging de Peddelaars met het tweede lespakket voor dit seizoen. Dit lespakket bestaat uit vijf lessen waarin met name aandacht zal worden besteed aan de basisvaardigheden, zoals balans, coördinatie, behendigheid en veiligheid. 

Deze lessen worden gegeven door deskundige en gemotiveerde trainers. Door de grote animo voor de lessen en trainingen op de skeelerbaan is er nog maar beperkt ruimte voor nieuwe aanmeldingen, er wordt geadviseerd om snel te reageren. Aanmelden kan per e-mail: skeeleren@peddelaarsaalten.nl

Skate4daagse
Daarnaast start op 30 augustus de eerste editie van de Skate4daagse. Dit is een initiatief van de KNSB. In één week vier dagen skeeleren, waar en met wie men maar wil, van jong tot oud.

Op de weg of op de baan
Dit kan op de weg maar ook 'veilig' op de skeelerbaan van sportpark Zuid in Aalten tijdens de trainingsuren van de skeeler-vereniging. Als extra avond is de maandag 30 augustus van 18.30 tot 20.30 uur toegevoegd. De Skate4daagse wordt gehouden van 30 augustus tot en met 5 september.

Keuze uit vier afstanden
Mensen doen mee als ze in deze week vier keer gaan skaten, op de weg of op de skeelerbaan. Er zijn vier afstanden waaruit gekozen kan worden: vijf, tien, vijftien of twintig kilometer.
Meedoen werkt als volgt:
1. Download de gratis Sprint app (in de App store of Play store)
2. Hier kunnen deelnemers aangeven dat ze mee willen doen aan de Skate4daagse challenge.
3. Mensen kiezen zelf waar en wanneer men gaat skaten. Als skaters van start gaan moet de Sprint app aangezet worden. De app slaat de gereden route op en registreert dat die dag is meegedaan.
4. Na vier keer skaten is de Skate4daagse voltooid en kan de medaille in ontvangst worden genomen. Meer informatie is te vinden op de website.


www.schaatsen.nl/skate4daagse