Høkersweekend bij De Tol in Hummelo, 2019. Foto: Achterhoekfoto/nl/Johan Braakman
Høkersweekend bij De Tol in Hummelo, 2019. Foto: Achterhoekfoto/nl/Johan Braakman

Høkersweekend gaat
opnieuw niet door

HUMMELO – Het bestuur van het Anhangerschap van Normaal heeft na de persconferentie van 13 augustus helaas moeten besluiten om het Høkersweekend opnieuw af te gelasten vanwege de beperkingen door het coronavirus. Gereserveerde en betaalde kaarten blijven natuurlijk geldig voor het Høkersweekend dat nu gepland staat voor 2, 3 en 4 september 2022.

“Ik werd helemaal gek, dat het niet kon doorgaan dit weekend”, is voorzitter van het Anhangerschapsbestuur Henk Kelder duidelijk. De voorbereidingen voor dit weekend waren doorgegaan met het idee dat het nog goed zou komen, de bands waren geboekt. “Maar we kunnen niet anders. The Logues, de band uit Ierland wilde zo graag komen spelen net als de Dizzy Man's Band 2.0, maar het kan niet. Wij -eigenlijk onze hele branche- voelen ons in het hemd gezet. De Formule 1 kan doorgaan en wij kunnen niks.”

Volgens de regels voor zouden er 750 Anhangers per dag op een stoeltje met negatieve testen, vaccinaties, anderhalve meterafstand en andere regels, het feest kunnen vieren, maar daarvoor heeft het bestuur niet gekozen. “We doen geen concessies betreft de opzet van het Høkersweekend.”