De KVT is er weer klaar voor. Foto: PR

De KVT is er weer klaar voor. Foto: PR

KVT weer van start met creatieve bijeenkomsten

LICHTENVOORDE - "We gaan weer beginnen", laat het bestuur van KVT (Kreatief in Vrije Tijd) weten. "Pak het penseel, je potlood, de verf en de klei weer uit de kast en ga lekker aan het werk met nieuwe zin."

"De eerste periode van 2021 is voorbijgegaan zonder dat we samen hebben kunnen tekenen/schilderen en boetseren. Na de zomervakantie starten we voor de tweede periode op maandag 30 augustus in cultureel centrum Den Diek. De leden hebben veel zin om elkaar te ontmoeten en om samen aan de slag te gaan met hun creatieve activiteiten."
Nieuwe leden zijn welkom: "Misschien is het iets voor u om na een lange periode van weinig activiteiten iets nieuws te beginnen en aan te sluiten bij onze vereniging."
De vereniging KVT bestaat al ruim dertig jaar en springlevend. "We bieden per week drie bijeenkomsten werken met klei aan en vier bijeenkomsten tekenen/schilderen. Daarnaast zijn er wat extra activiteiten in een jaar zoals rakustookdagen, buiten schilderen, een atelierdag en extra cursussen in de zomer."
Je staat er bij KVT niet alleen voor: "Er zijn enthousiaste deskundige docenten die individueel de cursisten begeleiden. Als beginneling en als gevorderde kun je altijd rekenen op hulp daar waar nodig. De beginnende en de gevorderde cursisten zitten bij elkaar in de groep. Dat is vaak een voordeel omdat men elkaar kan stimuleren en van elkaar kan leren. Het kijken naar het werk van anderen en praten over hoe iets gemaakt wordt, brengt jezelf weer op ideeën. Dit alles in een ontspannen sfeer. Het gaat voornamelijk om het plezier dat men heeft bij het maken van iets en om daar je persoonlijke eigen werk van te maken. Door het doen zul je steeds meer mogelijkheden ontdekken en daarin je eigen handschrift herkennen."

De eerste twee lessen kun je kosteloos meedoen en ervaren of het wat voor je is. Neem voor meer info contact op met het secretariaat, zie het keitje/gidsje in deze krant. Of kijk op de site van KVT of op Facebook.
Voorlopig blijven er nog enkele regels waar men zich aan moeten houden in verband met corona, maar KVT gaat ervan uit dat de mensen de komende periode met veel enthousiasme en creativiteit aan het werk kunnen gaan in Den Diek in Lichtenvoorde
.
Expositie
Werk van KVT-cursisten is te zien: in de maanden oktober en november zal werk van de kleicursisten in de vitrinekasten van het SKB ziekenhuis in Winterswijk staan opgesteld. Het voorjaar 2023 is het de beurt aan de tekenaars/schilders om een expositie in te richten in het SKB.

Oproep
KVT is op zoek naar een nieuwe penningmeester om het bestuur te versterken. Heb je vrije tijd, wat kennis over financiën en vind je het leuk om aan te sluiten bij een enthousiaste groep mensen, neem dan contact op.


www.kvt-lichtenvoorde.nl