Shivani Biharie en haar mooie, lange haar. Foto: eigen foto

Shivani Biharie en haar mooie, lange haar. Foto: eigen foto

Shivani Biharie (14) heeft haar bijna tot haar voeten

Algemeen

‘Ik ben benieuwd of ik het langste haar van Lichtenvoorde heb’

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - Vanaf haar zesde is ze niet meer naar de kapper geweest en heeft de moeder van Shivani Biharie (14) twee keer een stukje van haar haar afgeknipt. Inmiddels is Shivani’s haar 1,30 meter lang. Shivani:”Ik vond het gewoon leuk om te laten groeien. Het komt nu bijna tot mijn voeten. Eigenlijk draag ik het altijd in een vlecht die mijn moeder er elke dag in zet. Ik ben benieuwd of ik het langste haar van Lichtenvoorde heb. Misschien is het ook wel het langste van de Achterhoek. Het zou leuk zijn als meer meiden met lang haar zich melden of dat een winkelier met bijvoorbeeld nieuwe kleren uit zijn kledingzaak een fotoshoot van mij met mijn haar wil maken. Dat laatste lijkt mij erg tof!”

Blauwe of groene puntjes
“Toen ik klein was zag ik foto’s van mijn moeder in mooie kleurrijke jurken met lang haar tot aan haar enkels. Ik dacht toen ‘dat wil ik ook!’. Na mijn zwemdiploma op mijn zesde heb ik het toen laten groeien. Soms is het best lastig om zulk lang haar te hebben. Op school bijvoorbeeld komt het soms tussen de spijkers van de stoelen te zitten. Daarom moest ik een klein stukje van mijn haar afknippen. Ik was het twee tot drie keer per week. Altijd met conditioner. Daarna föhn ik het, want aan de lucht laten drogen duurt te lang. Eerst kam ik dan zelf de klitten eruit, daarna kamt mijn moeder het door en maakt ze er een vlecht in. Vroeger droeg ik het ook weleens in twee vlechten of had ik een Mini Mouse diadeem in. Als ik op straat loop of met mijn vader boodschappen doe, krijg ik er soms wel opmerkingen over. Laatst bij de Ikea ook. Mensen vinden het mooi. Als ik mijn haar ooit laat knippen, dan is het tot mijn middel en dan wil ik de puntjes blauw of groen hebben. Ik zou het nooit afknippen voor een weddenschap. Daarvoor ben ik er veel te trots op.”

Creatie
“Ik zit in de tweede klas van het Marianum in Lichtenvoorde en twijfel over wat ik later wil doen: iets in de bouw of iets met computers en economie. Mijn vader komt uit Suriname en mijn moeder uit India. Ik heb ook nog een broer. Thuis praten we Hindi en Nederlands. Ik ben een echte Lichtenvoordse. Verder ben ik heel creatief en knutsel ik veel. Ik heb ooit een handpop in de vorm van een beer van papier-maché gemaakt en een keramieken vogel gekleid. Ik ben ook dol op mijn twee vogels: Gingo en Spooky. Het zijn kakariki’s. Ze hebben ieder een eigen kooi, want ik denk dat ze niet aan elkaar kunnen wennen.”

Shivani Biharie en haar mooie, lange haar. Foto: eigen foto