De eerste wagen die op 't Zand gebouwd is. Foto: PR
De eerste wagen die op 't Zand gebouwd is. Foto: PR

Harbers Paul moet verhuizen

Algemeen

Wandeltocht op 5 september

LICHTENVOORDE - Corsogroep Harbers Paul bestaat bijna veertig jaar en moet dit jaar afscheid nemen van de vertrouwde bouwlocatie. Deze locatie is ook voor de laatste keer het vertrekpunt van de wandeltocht, dit jaar op zondag 5 september.

Corsogroep Harbers Paul werd in 1982 opgericht. Destijds met een klein aantal mensen, maar al gauw kwamen vrienden, familie en buurtgenoten helpen om jaarlijks een corsowagen te bouwen. Sinds 1982 wordt er van april tot september gebouwd in een loods van de WOPA op ’t Zand, altijd met veel plezier en gezelligheid. In het plakweekend waren er al gauw meer dan honderd verschillende mensen bezig. Verschillende leden zijn al veertig jaar bij de corsogroep actief.

In 2021 zal dit sowieso voor het laatst gebeuren, de loodsen worden afgebroken en maken plaats voor woningbouw. “We zijn dankbaar dat de WOPA ons al die jaren gastvrij heeft ontvangen. De veertig jaar vol maken op ’t zand is geweldig voor de Corsogroep”, meldt de woordvoerder van de groep.
En nu?
“De Corsogroep is zoekende naar een nieuwe locatie voor de komende veertig jaar. Harbers Paul heeft een trouwe groep vrijwilligers waarvan er velen uit de omgeving van ’t Zand komen. ’t Zand verlaten raakt ons diep in ons corsohart. Maar ons bloemenland zal niet verhuizen, deze blijft op ’t Zand.”
Ontwerpen doet de corsogroep sinds de oprichting in eigen beheer. Met als hoogtepunt de eerste prijs in 2008 van de vakjury met ‘Herfsttooi’. Vorig jaar stond in het parkje kruising Varsseveldseweg/Bentinckstraat het ontwerp van Harbers Paul met een variatie op deze Herfsttooi. Dit jaar staan ze op dezelfde plek met het ontwerp ‘Kippig’.

Mensen kunnen de voortgang van ‘Kippig’ op zondag 5 september bekijken op de bouwlocatie, dan organiseert Harbers Paul voor de derde keer een wandeltocht.
Meelopen kan natuurlijk ook. De start is tussen 9.00 en 12.00 uur. De start is voor de laatste keer vanaf de huidige bouwlocatie ‘t Zand 2 in Lichtenvoorde. De organisatie heeft de wandeltocht uitgezet over landwegen, langs beken en over kerkenpaden. Lopers kunnen kiezen uit een route van ongeveer 6 en 12 kilometer. De route loopt dit keer richting Barlo. Deelname aan de wandeltocht kost 5 euro per persoon, na afloop ontvangt men een mooie bos dahlia’s.

Vanwege de RIVM-maatregelen heeft de route van 12 kilometer geen pauzeplek. “Neem daarom zelf wat te eten en te drinken mee. Of maak gebruik van het terras van De Neeth, iets over de helft van de 12 km zult u daar langs lopen”, wordt geadviseerd. Na afloop is er geen mogelijkheid om iets te nuttigen.
Mochten de maatregelen zodanig worden aangescherpt, dat de wandeltocht niet door kan gaan, dan zal Harbers Paul dit melden op de Facebook-pagina.


facebook.com/HarbersPaul

Een eerste plek. Foto: PR