De boekenmarkt bij De Koppelkerk. Foto: Van der Galien

De boekenmarkt bij De Koppelkerk. Foto: Van der Galien

Bredevoortse boekenmarkten weer van start

BREDEVOORT - Anderhalf jaar was het stil in boekenstadje Bredevoort vanwege de coronapandemie, maar zondag 29 augustus is het eindelijk zover: dan vindt er weer een Internationale Boekenmarkt plaats. Zo’n veertig boekhandelaren uit Nederland en Duitsland veranderen het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk weer in een boekenwalhalla.

Pasen is normaal gesproken het startsein van het boekenseizoen in Bredevoort met een Internationale Boekenmarkt, maar de coronapandemie vroeg veel van het uithoudingsvermogen van liefhebbers van boekenstadje Bredevoort. In het najaar van 2019 werd de laatste boekenmarkt in Bredevoort gehouden. Gelukkig komt daar na anderhalf jaar verandering in: na zorgvuldig overleg met de gemeente en een coronaproof testopstelling van de boekenmarkt heeft de organisatie van de Bredevoortse boekenmarkten, de stichting Koppelkerk, geconcludeerd dat er op verantwoorde wijze weer boekenmarkten kunnen worden georganiseerd. Op zondag 29 augustus is het zover. Dan staat het buitenterrein van de Koppelkerk vol boekenkramen van zo’n veertig boekhandelaren uit Nederland en Duitsland. De bezoekersstroom zal worden gereguleerd, met één ingang en één uitgang. Bezoekers wordt gevraagd om 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

Kunst | Ambacht
Gelijktijdig is in de Koppelkerk de expositie Kunst | Ambacht te bezichtigen, waarin acht kunstenaars exposeren die qua vakmanschap uitblinken in acht verschillende disciplines. Om 14.00 en 15.00 uur wordt er een rondleiding door de expositie aangeboden. In de bovenzaal van de Koppelkerk exposeert Béa Verheul met monoprints, die zijn geïnspireerd door haar wandelingen door Achterhoekse bossen of door wandelingen aan zee. Op deze zondagmiddag, 29 augustus, is Béa Verheul aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over haar werk. Voor het bezoeken van de tentoonstellingen en/of rondleidingen wordt aangeraden om een tijdslot te reserveren via de website van de Koppelkerk. Voor het bezoeken van de boekenmarkt hoeft men zich niet aan te melden. Locatie: Koppelstraat, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: zondag 29 augustus, tijd: van 10.00 tot 16.00 uur. Entree boekenmarkt: gratis. Entree Koppelkerk: € 6,- euro, inclusief een kop koffie/thee. Reserveren tijdslot Koppelkerk kan via de website.


www.koppelkerk.nl