Denise van der Donk en Vincent te Brake. Foto: Mark Ebbers
Denise van der Donk en Vincent te Brake. Foto: Mark Ebbers

Nieuwe clubmanager bij
Anytime Fitness Groenlo

GROENLO - Vanaf 1 september heeft de vestiging van Anytime Fitness in Groenlo een nieuwe clubmanager. Denise van der Donk (38) draagt het stokje over aan Vincent te Brake (26) uit Winterswijk.

Door Mark Ebbers

Denise was in 2019 de eerste clubmanager van de nieuwe vestiging van Anytime Fitness in Groenlo, op 4 september van dat jaar was de officiële opening. Ze kijkt terug op een mooie maar ook vreemde periode: zo'n half jaar erna zette het coronavirus ook de sportschoolwereld op de kop. "Maar door die coronatijd met zijn beperkingen werden we als team ook heel creatief”, kijkt ze terug. "Buiten in de sneeuw sporten, groepslessen in de tent op de parkeerplaats, vorig jaar zomer was er bijna een campingsfeer. Het was een pittige, maar ook gezellige én leerzame tijd.”
Toch is ook zij wel blij dat de wereld inmiddels weer richting normaal gaat: “De gezelligheid binnen komt ook weer terug. Je hoeft niet direct na het sporten naar huis. En wat ik het belangrijkst vind: de gesprekken met mensen komen weer terug. Jammer is wel dat sommige mensen nog steeds een beetje huiverig zijn.”´
Haar vertrek bij Anytime Fitness Groenlo heeft niets te maken met de coronatijd en is haar eigen keuze: “Omdat we een 24/7 sportschool zijn, wisselde ik twee jaar ochtend- en avonddiensten af. En uiteindelijk brak dat schema me toch op. Ik heb er lang over nagedacht, want verder beviel me het werk en de sportschool prima, maar heb besloten voorlopig wat anders te gaan doen.”
Die andere bezigheden zullen zich afspelen in de detailhandel, maar Denise benadrukt dat ze te zijner tijd haar eigenlijke werk als voedings- en gewichtsconsulente weer op wil pakken. “En ik ga de komende tijd zelf weer meer trainen.”

Haar opvolger Vincent vindt het een prachtig moment om in te stappen bij Anytime Fitness als clubmanager. “Denise heeft de afgelopen twee jaar iets prachtigs opgebouwd met een succesvolle club. Echt een goeie basis. Die sterke punten wil ik doorzetten en wellicht na verloop van tijd zelf ideeën toevoegen.”
Ook op zijn eigen pad vindt hij het nu een prima instapmoment: “Na de CIOS heb ik stages gelopen op het gebied van leefstijl en overgewicht, mijn specialisatie is periodisering. Daarna heb ik een vervolgstudie gedaan die zich richtte op de financiële kant van de sportwereld. Daarna heb ik internationale zakenervaring opgedaan in Reykjavik en New York. Maar ik wilde toch graag terug naar de echte sportkant, waar mijn hart ligt. En toen ik de vacature zag voor de functie als clubmanager bij Anytime Fitness in Groenlo, dacht ik: die vacature is voor mij geschreven.”
Dat vond eigenaar John Kolthoff blijkbaar ook, want hij nam Vincent aan als opvolger van Denise voor de Groenlose vestiging van zijn Anytime Fitness. “Ik wil Denise uit de grond van mijn hart bedanken voor de mooie en succesvolle tijd samen en Vincent heel veel succes wensen met deze sportieve uitdaging.” Kolthoff heeft naast Groenlo nog Anytime-vestigingen in Neede en Glanerbrug, en al zijn drie vestigingen vieren mee met het tienjarig bestaan van de landelijke sportschoolketen.

Vincent te Brake en Denise van der Donk. Foto: Mark Ebbers