KSV 1 verliest seizoensouverture tegen AD ’69 1

VRAGENDER - Op zondag 26 september stond de eerste competitiewedstrijd voor de heren van KSV 1 weer op het programma. De voorbereiding was nog enigszins moeizaam verlopen, met drie nederlagen in het bekertoernooi. Desondanks had trainer Jan-Willem Rutgers veel positieve ontwikkelingen gezien in met name het positiespel.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. AD’69 maakte een frisse indruk, mede door de impuls van enkele nieuwe jonge spelers. Toch had KSV de zaken goed op orde en werden er weinig kansen weg gegeven. Een vroege blessure van spits Ruben Klein Gebbink dwong KSV om al in de 5de minuut enkele omzettingen te doen. De niet geheel fitte Frank Harmelink kwam in het veld op de linksbackpositie en Teun Lageschaar werd noodgedwongen in de spits geposteerd. Een verrassende wijziging, maar toch pakte dat goed uit, want het was uitgerekend Teun die in de 28ste minuut op aangeven van Rick Tanck de 1-0 kon binnen koppen. Dat gebeurde in een goede fase van KSV. Na de 1-0 kon KSV het felle afjagen echter niet meer volhouden en werd het langzaam terug gedrukt door AD’69. Er ontstonden nog twee scrimmages voor de goal van KSV, maar redelijk eenvoudig werd de voorsprong tot de rust vast gehouden.

Na de rust zette AD’69 deze druk door. Tim Lageschaar had nog wel de kans op de 2-0 op z’n voet, maar kon de bal helaas niet voldoende controleren. In de tegencounter maakte de Aaltense ploeg direct gebruik van deze gemiste kans, door een voorzet van rechts, bij de tweede paal terug te koppen en vervolgens binnen te tikken. Dit was in de 49ste minuut, waardoor KSV wist dat het nog een lange tweede helft zou gaan worden. De jonge talenten Bas Oonk en Niek Berendsen werden in het veld gebracht, maar KSV kreeg niet meer de controle van het eerste halve uur. Walter Overkamp had nog wel een hard schot dat rakelings naast ging, maar verder kwam KSV niet veel meer in de buurt van de keeper. In de 79ste minuut bezweek de defensie onder de druk toen een corner knap werd binnengekopt. Een klein alles of niets offensiefje werd nog ingezet, maar in de 86ste minuut werd de wedstrijd helaas beslist toen de spits van AD’69 de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig met een halve volley in de hoek wist te schieten. AD’69 kon de wedstrijd daarna eenvoudig uitspelen.

Ondanks het goede eerste halve uur wist KSV dus helaas geen punten over te houden aan deze eerste wedstrijd. Volgende week wacht de eerste uit wedstrijd tegen HMC. Met dezelfde inzet en strijd moet het mogelijk zijn om daar wel de eerste punten in de wacht te slepen.