Erix behaalt verdiende overwinning in matige wedstrijd

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag tegen S.V.B.V. uit Barchem, zonder zelf groots te spelen, een verdiende overwinning behaald. 3-1.

Erix mocht vanmiddag eindelijk weer eens aantreden in een officiële competitiewedstrijd nadat deze door de corona-pandemie ruim een jaar heeft stil gelegen. Erix was in de beginfase van de eerste helft de betere ploeg en was hierbij enkele keren dichtbij de openingstreffer. In de 21ste minuut kreeg Erix-aanvaller Rick ten Have de ideale mogelijkheid om de score te openen. Na een verdedigingsfout aan S.V.B.V.-zijde kon Rick alleen op de S.V.B.V.-doelman afgaan, echter schoot hij de bal hoog over. In de 25ste minuut was het dan wel raak voor Erix. Een prima lange pass van achteruit werd goed beoordeeld door Rick ten Have, die de bal beheerst over de ver voor zijn doel staande S.V.B.V.-doelman schoot. 1-0. De voorsprong was op dat moment verdiend en Erix verzuimde om de score verder op te voeren. Erix diende alert te blijven op de omschakelmomenten van S.V.B.V. want ondanks dat Erix de betere ploeg was, brak S.V.B.V. enkele malen gevaarlijk door. In de 39ste minuut kreeg Erix een corner en deze werd prima binnengekopt door de goed spelende Twan Spekschoor. 2-0. Echter gaf S.V.B.V. zich nog niet gewonnen en de gasten uit Barchem kregen op slag van rust een prima mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Erix-doelman Tim Klein Tank redde prima en in de daaropvolgende tegenaanval had Erix zelfs de 3-0 kunnen maken maar een lage voorzet vanaf de linkerkant werd niet binnengelopen. De ruststand bleef hierdoor 2-0.

Vlak na rust was Erix ook de betere ploeg en in de 51ste minuut kreeg Erix een vrije trap net buiten de 16-meter. Harm Spekschoor ontfermde zich over deze vrije trap en deze werd keurig langs de muur in de benedenhoek geschoten. 3-0. Wie dacht dat Erix na deze 3-0 de score verder ging opvoeren kwam bedrogen uit. Erix zakte verder terug, werd slordiger in de passing en liet S.V.B.V. meer in balbezit komen. S.V.B.V. speelde meer op de helft van Erix en scoorde in de 78ste minuut de 3-1. Even leek het zelfs nog 3-2 te worden na een snel genomen vrije trap. Echter de scheidsrechter gaf aan dat hij nog niet gefloten had om de vrije trap te mogen nemen waardoor dit doelpunt werd afgekeurd. In de 86ste minuut kreeg S.V.B.V. nog een kopkans na een vrije trap, deze werd recht in de handen gekopt van de Erix-doelman. In de slotfase kreeg Erix via Viggo te Woerd en Nick Stinessen nog goede mogelijkheden om de score verder op te voeren maar het bleef bij 3-1. Een redelijke eerste helft werd gevolgd door een zeer matige tweede helft waarbij het benutten van de kansen, met name in de eerste helft, toch een issue is om wedstrijden eerder te kunnen beslissen.

Aanstaande zondag 3 oktober speelt Erix een uitwedstrijd bij Z.Z.C. ’20 in Zelhem.