Longa ’30 verliest met 2-0 in en tegen Nuenen

LICHTENVOORDE - Longa ’30 hoopte na de goede wedstrijd afgelopen week tegen Halsteren op een goed resultaat in de uitwedstrijd, op zaterdagavond, tegen RKSV Nuenen. Echter keerde de Lichtenvoordenaren met een 2-0 verlies huiswaarts waardoor ze zich na 5 speelronden terugvinden op de 13de plek.

Longa ‘30 kwam in Nuenen slordig uit de startblokken, dat terwijl het team alle ruimte had om te voetballen aangezien RKSV Nuenen inzakte en loerde op de counter. Door onnauwkeurigheid in de passing en een te laag baltempo kwam Longa ’30 maar moeilijk tot kansen. Het elftal kreeg in de eerste helft welgeteld één kans via een goede aanval. Mart Hummelink zag zijn schot echter gepareerd worden door de keeper. Door het slordige spel kwam Nuenen in de duels en kon het een aantal keren toeslaan via de counter. Dit leidde echter niet tot grote kansen aangezien ook zij, in de eindfase, slordig waren aan de bal. Desalniettemin kwam RKSV Nuenen toch op voorsprong. Net als vorige week werd Longa ‘30 geklopt bij een standaard situatie. Uit een corner vanaf de linkerkant kon er vrij ingekopt worden. In eerste instantie bracht doelman Rutger Tenhagen nog redding maar uit de rebound trof Forner Cuenca alsnog doel. Dat Longa ‘30 kwetsbaar is bij standaardsituaties bleek twee minuten later wederom. De eerste volgende corner werd namelijk door dezelfde man aan Nuenense kant tot doelpunt verwerkt. Ditmaal trof Forner Cuenca rechtstreeks doel. Hierdoor keek Longa ’30 bij rust tegen een onnodige 2-0 achterstand aan.

Na rust kwamen Kabir Sabotic en Tim Harmelink binnen de lijnen. Zij moesten diepgang in het spel brengen, iets wat in de eerste helft werd gemist. Daarnaast ging Longa ‘30 meer de lange bal hanteren aangezien er in de eerste helft veel ruimte achter de verdediging lag. Dit zorgde ervoor dat er meer strijd in de ploeg kwam en hierdoor kwam het team wat beter in het spel. Ondanks het wat opportunistische spel in de tweede helft bleef Longa ‘30 te slordig in de passing. Hierdoor werden er in de tweede helft nauwelijks kansen gecreëerd en kon Nuenen een aantal keren counteren zonder groot gevaar. Hiermee verliest Longa ’30 voor de derde keer ondanks een licht veldoverwicht en daarmee kijkt het terug op een teleurstellend weekend.

Dankzij deze onnodige nederlaag komt Longa ‘30 in de gevarenzone terecht na 4 gespeelde wedstrijden. Longa ‘30 blijft na 4 wedstrijden op 3 punten staan met een negatief doelsaldo. Met het oog op de aankomende streekderby tegen Sportclub Silvolde zal Longa ’30 zich goed moeten voorbereiden in de komende trainingsweek om te komen tot een goed resultaat. De komende week wordt de streekderby gespeeld op 2 oktober op sportpark De Treffer. De aftrap is om 18.00 uur. De week erop (10 oktober) komt Moerse Boys op bezoek.